Paraszolvencia = hálapénz - a kétélű fegyver II.
2014. szeptember 08. írta: CsLKati

Paraszolvencia = hálapénz - a kétélű fegyver II.

kartyavar535.jpg

Bár valaki oly bájosan hálapénznek nevezte el, semmi köze nincs a hálához. Sokkal inkább a félelemhez.

Az átadott borítékkal veszítjük el azt a lehetőséget, hogy őszintén haragudhassunk a rendszerre, hiszen még fizettünk is érte. Szülőként/hozzátartozóként rajtam marad annak a terhe, hogy nem megfelelő kimenetel esetén én saját magam fizettem ki, hogy ezt tegyék a szerettemmel, mert elhittem, hogy a boríték megvéd.

Mivel nincs számla, nincs garanciális idő, nincs mit visszakérni. Inkább csöndben maradok, nehogy kiderüljön, hogy én is a rendszer részéve lettem!

Szembe mersz nézni ezzel?

Ez volt a kiindulás ...

De hogy lehetne ezt mégis másképp?

Nem, nem leszek képes megreformálni az egészségügyet, a szemlesütötten átadott borítékokat és a kezeiket mosó felelősöket végképp nem.

Légy felelős a saját életedért és a Rád bízottakért! Nekik tartozol felelősséggel. Hidd el, hogy kompetens, felnőtt ember vagy, aki képes megfelelő kérdéseket feltenni, elvárhatja, hogy ezekre választ kapjon és ezek alapján mérlegelve meghozzon bizonyos döntéseket.

A döntés a Tiéd. 

Olyan szolgáltatót keress, ahol a hálapénzedet megszabott áron, számlás szolgáltatásra tudod váltani. Itt megszabhatod, hogy miért fizetsz. Mi az, amiért a számla ellenértékét átnyújtod. Elmondhatod, hogy ezért mit vársz, milyen kimenetelre számítasz és ehhez milyen lépések szükségesek, ezt milyen határidővel, milyen módon tudjátok közösen megoldani. A szabott tarifát megegyezés szerint módosítani is tudod. Ha kevesebbet kérsz és kapsz, kevesebbet fizetsz. A boltban sem fizeted ki 1 kg kenyér árát, ha csak fél kilót viszel el.

Ha szükség van rá, kérj konzultációt, jogod van a témában jártas civil és/vagy önsegítő szervezetek felkeresésére, tájékozódásra és más szakemberek bevonására. Jogod van időt kérni és mást választani.

Ha nem érzed magad biztonságban, nem érzed, hogy a pénzednek megfelelő szolgáltatást kapsz vagy egyszerűen csak nem tudsz a Téged ellátóval őszinte lenni, vagy kételkedsz a megoldásaiban, állj fel, köszönj el, és keress mást.

A döntés a Tiéd! Élj vele! Kompetens, felnőtt ember vagy!

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr506678115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása