Ér annyit az embergyerek, mint az állatkölyök?
2014. november 20. írta: CsLKati

Ér annyit az embergyerek, mint az állatkölyök?

A dániai Ol’burge Zoo Állatkert Jutta nevű csimpánzán fogászati beavatkozást kellett végrehajtani. Lánya, My, elutasította, hogy elválasszák az anyukájától, ezért amíg az anyán végezték a műtétet, a kölyök rajta csüngött. Dicséretes eljárás!

10377375_10152903907423993_136317907760642970_n.jpg

 Kép és hír forrása: Graspunep

Az embergyerek és emberanya számára is szeretnék sok-sok, hasonlóan a kötődést támogató orvosi ellátást.

Az ölelés, simogatás oxitocint szabadít fel a szervezetben, aminek fájdalomcsillapító, relaxáló, ellazító, sebgyógyulást elősegítő hatása (is) van. Engedjük, hogy a baba/gyerek/felnőtt a szerettei körében kapjanak ellátást. A kisbaba az anyukája, apukája ölében is megkaphatja az oltást, elvégezhetik a beavatkozást, megvizsgálhatják, vért vehetnek tőle, összevarrhatják a sebét. Ugyanez igaz a felnőttekre, a kómában lévőkre és a haldoklókra is. Őket is lehet ölelni, kezét fogni, mellette lenni, ápolni és jelen lenni. Vele, mellette.

... és így mindenkinek jobb lesz.

Mi kell hozzá, hogy sikerüljön?

Írta: Csomóné Lindmayer Katalin
2014. november 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr466916465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása