Olaszországban orvosokat, ügynököket küldtek háziőrizetbe a szoptatás aláásása miatt
2014. november 22. írta: CsLKati

Olaszországban orvosokat, ügynököket küldtek háziőrizetbe a szoptatás aláásása miatt

"Nem léteznek olyan kifejezések, amivel ennek a viselkedésnek a súlyosságát leírhatnánk"

A szoptatás, mint a táplálás legegészségesebb formája, része a nők és a gyermekek reprodukciós képességének. Támogatja az erős, szeretettel teli kötődés kialakulását és épülését. Ezt alátámasztják mind orvosi kutatások, mind az emberiség évmilliós tapasztalása. Ez a biológiai norma, ami évmilliók óta életben tartja az emberiséget.

Hatalomvágytól és pénzéhségtől indíttatott, romboló erők ezeket a képességeket igyekeznek támadni és aláásni. A kisgyermekes anyák a pénzéhség és a hatalommal való visszaélés célpontjaivá váltak.998982_lekar-doktor-uplatok-korupcia-peniaze-euro-ilustracne-krimi-crop.jpg
Kép: profimedia.sk

Természetesen léteznek olyan egészséges erők is, melyek képesek elhatárolódni ezektől a visszaélésektől, megállítani a kiszolgáltatottságot a gyermekek és anyák érdekében: ezt mondja nekünk a Reuters

Olaszországban orvosokat küldtek házi őrizetbe a szoptatás aláásása miatt

Az olasz rendőrség 12 gyermekorvost tartóztatott le, akiket házi őrizetre ítéltek, amiért kenőpénzt fogadtak el egy jó nevű csecsemőtápszereket forgalmazó cégtől és ezeket a tápszereket ajánlották az anyáknak szoptatás helyett. Egy kivételével mind Toszkánában működött.

A rendőrség ugyanígy házi őrizetre ítélt öt kereskedelmi képviselőt és a meg nem nevezett cég kereskedelmi igazgatóját, mivel a cég értesülések szerint megvesztegetéssel élt, hogy az ő termékeiket jobban ajánlják.

"Rögtön a szülés után arra biztatták a szülő nőket, ... hogy térjenek át tápszerre és ajánlották a konkrét, jól ismert márkájú tápszert" jegyezte meg Giovanni Capassa, rendőrezredes

A gyermekorvosoknak értékes ajándékokat ajánlottak, mint okostelefonok, számítógépek vagy orvoskonferenciákon való részvétel térítését, melyet a velük együttműködő utazási iroda térítésmentes magánutakra szóló kuponokra váltott át.

Beatrice Lorenzin, az olasz egészségügyi miniszter asszony, értetlenségét fejezte ki, hogy a gyermekorvosok miként sérthették meg " a szakmai etikát, az egybehangzó tudományosan alátámasztott szakmai ajánlásokat és a minisztériumi iránymutatásokat ... csak azért, hogy luxusajándékokat vagy ingyenes utazást kapjanak". "Nem léteznek olyan kifejezések, amivel ennek a viselkedésnek a súlyosságát leírhatnánk" tette hozzá Lorenzin, amikor a rendőrségnek és az ügyészségnek köszönetet mondott.

Tandem-breastfeeding.jpg
Kép: http://www.breastfeedingquest.com/

Összeállította: Csomóné Lindmayer Katalin
2014. november 22.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr516923249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása