Melyik a jó cumisüveg?
2015. május 26. írta: CsLKati

Melyik a jó cumisüveg?

Előrebocsátom, hogy remek marketingfogás az anyák megtévesztésére a leginkább anyai mellet formáló cumi, vagy a hasfájást csökkentő cumisüveg, stb. megnevezés.

Használják még szövegeikben az orvostudomány fejlődésének felhasználását, a technikai innovációt és egyedülálló formatervezést. Minden be van vetve, hogy a családi döntést kellően alátámasszák.

Amit én kínálok Nektek: ez emberiség fejlődésének felhasználása, évmilliárdok alatt kifejlesztett legtökéletesebb rendszer, ami minden egyes édesanyával, kisbabával újabb tökéletességre tesz szert és finomodik a következő generáció érdekében. A legtökéletesebb és legegészségesebb.

Itt tényleg egyforma. Lehet, hogy bent kéne körülnéznünk?

 

bf_good-latch.jpg  cumisuveg.jpg

Nincs olyan, hogy mellbimbó formájú cumisüveg.

LENTI KÉP: A mellbimbó a bimbóudvarból vesz még fel szövetet a kisbaba szájméretének megfelelően, hogy a szoptatáshoz szükséges méretet, élettani helyzetet elérje. Ez a kisbaba szájában a kemény szájpad és a lágy szájpad találkozása után van. Így a mellbimbó vége, a legérzékenyebb rész pont a lágy szájpadra kerül, és finoman, puhán érkezik. Ezzel elkerülhető a sebesedés, fájdalom anyának. Babának pedig olyan nyomásállapotot hoz létre a szájában, amitől a melléküregei jól tudnak ürülni, szelelni, az állkapcsa a legoptimálisabban tud fejlődni, beszédfejlődése megtámogatott, fogainak lesz elég hely az állkapocs-csont kellő növekedése miatt.

mell_nyelv_jo.JPG

A kisbaba a nyelvével kis hullámokat végez a mellbimbón, és ez készteti az anya mellében lévő anyatejet tartalmazó gömböcskéket, hogy az őket átölelő izmok összenyomják és a tejet a tejcsatornákon keresztül a baba szájába juttassák. Ahogy ezek ürülnek, a nyomásváltozás hatására újabb adag szövetközi folyadék érkezik a gömböcskékbe, és a bennük lévő membránok azonnal friss anyatejet készítenek.

Gyönyörű összjáték kisbaba és édesanya között!

Akkor hát nézzünk szét belül, a kisbaba szájában:

Az első képen azt látjuk, hogy a kisbaba nem veszi be kellőképpen a mellbimbót, ezért nem tud rendesen szopni, ez történik akkor is, amikor a cumisüvegből (vagy bimbóvédővel) való ivást próbálja imitálni. EZ A CUMIZAVAR. A második képen a baba jól mellre tapad és szopása megfelelő.baby-attaching-breast_709_355_s_c1.png

A cumisüveg esetén a cumi szájban lévő része nem tud megnövekedni semmilyen módon. A baba az ínyével nyomogatja a cumit, hogy abból a tejet kispriccelje.

BALOLDALI KÉP FENTEBB: Ha a kisbaba ezt a technikát tanulja meg, és az ínyével az anya mellét kezdi nyomogatni, a nyelvével pedig az anya mellbimbóját a kemény szájpadhoz felcsapkodni, az fájdalmas, sebes mellbimbót eredményez. A kisbaba pedig nem jut azokhoz a természetes folyamatokhoz, amiket a megfelelő szoptatási technikával magáénak tudhat.

Ez két teljesen különböző módja az anyatej magához vételének.

Szoptatásban segítséget itt találsz: IBCLC laktációs szaktanácsadók elérhetősége

Eszterlánc Anyatejmisszió

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr677492646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása