Otthontanulás - napirend kérdések
2017. november 05. írta: CsLKati

Otthontanulás - napirend kérdések

Sokszor kérdezitek, hogy mégis hogy néz ki egy otthontanuló gyerek napirendje.

Ez a személyre szabott, egyéni tanulási programban családonként, gyerekenként eltérő lehet.

A tapasztalásaink, megéléseink alapján tanulunk. A tanulást nehéz szétválasztani a hétköznapoktól.
Mint ahogy a kisbaba sem köti órarendhez, hogy mikor tanulja meg mozgatni a kezét, növelni a fogát, vagy a járást, ugyanígy nálunk is a tanulás a mindennapok része.

Nekünk szülőknek kell megfejteni, hogy pl. az őszi levél nézegetése, majd összefűzése, lerajzolása, az erezet vizsgálata melyik tantárgyba hogyan illeszthető be. Ebben remekül tudnak segíteni a tanulókísérők. Persze azért vannak ennél egyértelműbb tanulások is, azokat ennél könnyebb elhelyezni. Mondjuk a nyelvtanulás vagy szakkörök, ezek megkönnyítik a beszámolós munkákat. Vagy az olvasás, múzeumozás, kísérletezés.

Ti hogy csináljátok?

 #clonlara #szabadontanulás #otthontanulás

Gyógyulj örömmel! 

Szeretnéd, ha az influenza teljesen elkerülne, vagy csak éppen bekukkantson hozzád, de már szalad is el? http://www.xlife-axxa.com/cslkati/product/hu.htm

bigstock-young-girl-examining-a-leaf-wi-59722553.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr3213182970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása