Köldökzsinórvér blöff és a korai bőrkontaktus III.

A köldökzsinór idő előtti (!) elvágása azt eredményezi, hogy az újszülöttet megfosztják a vértérfogatának 30-50 %-ától. Az ehhez hasonló masszív változás soha a későbbi életben nem fordulhat elő komoly következmények nélkül. A köldökzsinór korai elvágása meggátolhatja a születés utáni megfelelő adaptációt és hipovolémiás, illetve hipoxiás károsodást okozhat az erre érzékeny csecsemőknél.

 1. rész , 2. rész

Nézzük most meg azt, hogy a születés után mi is történik optimális esetben, az én szép, új világomban:

breastcrawl-vision2.jpg

  

A baba születése után azonnal hasból hasra kerül (érzékeljük a lényeget, ugye? - hasból hasra!) mindegy milyen módon érkezett a világra. Ehhez csupán kreativitás és akarat, valamint csapatmunka és összjáték! szükséges. Szívesen segítek benne bárkinek, bárhol.

 

 

Ha a baba a köldökzsinóron keresztül kapja meg még azt a vért, ami hozzátartozik és szüksége van rá, finoman, békésen tud megérkezni erre a világra, kezdi birtokba venni és használni a testének funkcióit, amiket eddig nem kellet használnia.

Így például elkezd levegőt venni a tüdején keresztül. Amikor ez szépen, finoman megtörtént, elindul és megkeresi az anyai mellet és ha saját maga, saját tempójában, kúszómozdulataival rátalált, elkezd szopni. Ezek a mozdulatok, mozdulatsorok az emberiség fennmaradásának záloga. Ezekere képesek vagyunk évszázmilliók óta, amióta emlősök élnek a Földön.

A méhlepényben és a hozzávezető erekben lévő vér a babához tartozik, ez adódik hozzá a testében lévő mennyiséghez és ez képzi az ő teljes vérmennyiségét. Ha ezt nem kapja meg, mert a köldökzsinórja idő előtt(!) el van vágva, elveszti az erejét és a felépülésre, túlélésre kell az energiáit fordítania.

Köldökzsinórvér blöff és a korai bőrkontaktus IV.

Köldökzsinórvér blöff és a korai bőrkontaktus V. - befejező rész