Az inkubátor és az édesanya teste
2015. március 06. írta: CsLKati

Az inkubátor és az édesanya teste

Kiesett egy háromnapos kisbaba az inkubátorból ...

Nem tudom mit keresett a 3 napos kisbaba az inkubátorban, ahonnan kiesett. Az kiderült, hogy nem az intenzíven volt, és az is, hogy hamar hazaengedték őket az esés ellenére is. Ez arra enged következtetni, hogy nem életveszélyben volt.

Elmondta bárki is a szülőknek milyen veszélyekkel, következménnyel jár, ha az édesanyjától távol van egy újszülött kisbaba? Ennek alapján hozhattak informált és beleegyezett döntést kisbabájuk elhelyezéséről?

Mit tehetünk azért, hogy a kisbaba az édesanyja közelében, leginkább a testén pihenjen újszülöttként? Megfelelő technikával édesanya testére kötve pl. (rugalmas) kendővel, nem esne ki sehonnan. Számára ez a testen kívüli méh adja a biztonságot, és biztosítja számára a világra érkezés élettani, egészséges folyamatait. Minden, ami a kisbabában az édesanya testétől távol zajlik, nem természetes folyamat, csak az ideálishoz igyekszik közelíteni.

thai_1.JPGA kép Michaela Mrowetz Bonding archívumából való

(a teljes cikk az indexről idemásolva: 
"Kizuhant az inkubátorból egy háromnapos csecsemő a debreceni Kenézy Kórházban - tudta meg az RTL Klub híradója.

A csecsemő a földre esett, és a feje megsérült, ezért megfigyelésre az intenzív osztályra szállították. Az apa a híradónak azt mondta, azért kellett az intenzíven ápolni, mert ilyenkor fennáll a koponyasérülés veszélye.

A szülők felháborodtak, zokogva mentek be a kórházba, és azt állítják, hiába kérdezik, nem mondják meg nekik, mi történt, annyit írtak csak nekik levélben, hogy remélik, jól van a kisbaba.

A kórház illetékese azt mondta, nem vitatják, hogy történt egy ilyen eset, és kivizsgálást rendeltek el, de amíg ennek nincs eredménye, addig több részletet nem árulnak el.

A szülők kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt tettek feljelentést a rendőrségen.

Frissítés: A Kenézy Kórház szóvivője csütörtökön az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a csecsemőt a megfigyelés után már hazavihették a szülők. A kórház vezetése a belső vizsgálat mellett független, külső szakértők segítségét is kérte az ügyben. A szóvivő megerősítette, hogy a teljes körű vizsgálat lezártáig nem kívánnak nyilatkozni."

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr617188463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása