Hajhullás szoptatás alatt

Kezdjük talán az elején. Menjünk vissza a várandósság idejére, hiszen ott kezdődött minden.

Először is szeretnék egy tévhitet eloszlatni. A haj attól hullik, hogy a várandósság alatt az anyai szervezet mindenféle csodákat művel, hogy a kisbaba növekedni tudjon, csontot, szövetet, hajat, körmöt, bőrt növesszen. Ebből a csudaságból anyába is jut elegendő. Ahogy a baba megszületik - a hormonális visszarendeződéssel együtt, az anya kezdi elveszíteni ezt a csodaerőt, és a haja elkezd visszarendeződni.

A szoptatás annyiban esik egybe ezzel az időszakkal, hogy az is pont a szülés után aktuális.

A hajhullást nagy mértékben befolyásolják örökletes tényezők, de okozhatják bizonyos betegségek, például pajzsmirigy problémák, vagy nőgyógyászati panaszok is. A hajvesztés gyógyszer mellékhatásként is jelentkezhet, de hátterében a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, akár fog-, vagy ínygyulladás is állhatnak. Vitamin- és ásványianyag hiány, illetve a fejbőrt érintő gombás fertőzés is nagyfokú hajvesztéssel járhat.278623-img-vlasy-krasa-zdravi.jpg

Ezek tudatában tehát, keressük meg az okot, és orvosoljuk azt, mielőtt a babát megfosztanánk az egészséges életkezdethez való jogától.