Aranyóra
2016. január 01. írta: CsLKati

Aranyóra

aranyora.pngSokan vágynak szülésük után az aranyórára.

Ez a vágy minden anyában természetes kívánság, hiszen az egész szervezete 9 hónapon keresztül erre készült.

Mi is az Aranyóra?

<<< EZ!

Ahhoz, hogy megérthessük, hogy mire is vágyik a frissen szült anya és a frissen világra jött kisbaba, először is felejtsük el az Aranyórát és ezalatt a fogalom alatt értsük azt, amit valójában is jelent.

Egy tárgyat.

Bár a köznyelv a szülés utáni egy (két) órát nevezi aranyórának, ami sok esetben engedélyezett idővé alakult, amikor a szakszemélyzet engedélyt ad a szülőknek, hogy a gyermekük velük maradhasson. Ennek ez az abszurditása. Már maga az engedély ebben az esetben helytelen. Az édesanya teste az újszülött természetes helye.

A testi-lelki folyamatok annál jóval bonyolultabbak, minthogy időkorlátokat szabhatnánk neki. 

A Szent idő, ami a születés kegyelmi pillanata és az akkor zajló természetes, egészséges folyamatok összessége, az az idő, amit nem percek vagy órák határoznak meg, hanem a kisbabában és az anyában zajló bio-pszicho-szociális, immunológiai, spirituális és reproduktív folyamatok.

Ennek vannak nyilvánvaló, látható fizikai jelei és vannak belső történései.

Ha bárhol, bármennyi időre ezt a folyamatot megszakítjuk, annak következményei vannak.

Az AnyaBaba egység folyamatos, megszakítás nélküli támogatását kérd és tartsd a babád! A tied! Minden megoldható, némi kreativitás és akarat kell csak hozzá!

Képes vagy rá!

Szülésfeldolgozó FB oldal

Szülésfeldolgozó egyéni vagy csoportos alkalom >>> ITT

Csomóné Lindmayer Katalin
2016. január 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr208224046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása