Otthonszülés a kórházban ÉS AnyaBaba Referenciaintézmény
2016. június 04. írta: CsLKati

Otthonszülés a kórházban ÉS AnyaBaba Referenciaintézmény

A napokban megjelent a Képmás Magazinban egy cikk a szülészeti referenciaintézményről: Otthonszülés a kórházban címmel.

Már maga a megnevezés is abszurd, bár jól hangzik. Otthonszülést otthon, kórházi szülést tisztelettel és méltósággal, AnyaBaba fókusszal bábai modell szerint. Az egészség nem választás kérdése, hanem alapjog! Fából vaskarikát nem kérünk.

Egyelőre, gyorsan-gyorsan, ami a mostani időmből kitelik, ennyit tudok rá válaszolni az AnyaBaba Mozgalom nevében

KATT a VIDEÓRA

Az AnyaBaba szülészet és a 2010 óta kívánt és kért referenciaintézmény ez:

Az Egészségügyi Világszervezet normális szülésre vonatkozó ajánlásait és a Baba-barát Kórház lépéseit foglalja magában.

Az édesanya és a kisbaba az elsődleges főszereplője a születésnek.
Az édesanya és a gyermek a várandósság, a szülés és kisgyermekkor ideje alatt elválaszthatatlan egységet képez, érdekeik nem ütköztethetőek.
Az egészséges szülés támogatója évszázadok óta az a bábai tudás, ami az egészséges szülést képes támogatni, mert erre van kiképezve, ebben van gyakorlata.

AnyaBaba szülészeti ellátás 10 lépése

Az optimális AnyaBaba Szülészeti ellátást biztosító szervezet olyan kidolgozott, írásba foglalt irányelvekkel rendelkezik, amelyeket képzéseiben és gyakorlatában megvalósít: *

       1. Lépés: Minden nőt tisztelettel és méltósággal kezel

 •      2. Lépés: Ismeri és általánosan alkalmazza azt a bábai szakmai tudást és azon készségeket, amelyek a várandósság, a szülés, a szoptatás és gyermekágyas időszak normál élettani folyamatait legoptimálisabban támogatják.

      3. Lépés: Tájékoztatja az anyát a vajúdás és szülés alatti folyamatos támogatás előnyeiről, valamint biztosítja, hogy a szülő nő által választott személyek ebben a támogatásban részesíthessék is őt.

     4. Lépés: A fájdalom csillapítására és enyhítésére a szülő nőnek nem-gyógyszeres módszereket és kényelmi szolgáltatásokat ajánl, miközben ismerteti vele ezek hasznát a normális szülés megkönnyítésére.

      5. Lépés: Olyan gyakorlatot folytat, amely tudományos bizonyítékokon alapul, és amelynek jótékony hatása beigazolódott.

      6. Lépés: Elkerüli a potenciálisan káros gyakorlatokat és eljárásokat.

   7. Lépés: Olyan intézkedéseket vezet be, amelyek hozzájárulnak az egészséges jólléthez, valamint megelőzik a betegségeket és a váratlan veszélyhelyzeteket.

      8. Lépés: Hozzáférést biztosít a bizonyítékokon alapuló szakszerű sürgősségi ellátáshoz.

•      9. Lépés: Biztosítja a kapcsolódó anya- és gyermek-egészségügyi ellátás széles spektrumát – együttműködve magánszemélyekkel, intézményekkel és szervezetekkel.

     10. Lépés: Törekszik a sikeres szoptatás 10 lépésének megvalósítására, vagyis betartja a „Bababarát Kórház” kezdeményezés alapelveit.

Még jövök, addig is legyen szép napotok!

Csomóné Lindmayer Katalin
2016. 06. 04.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr138779266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása