Apacici, a szoptatás új forradalma?
2019. március 25. írta: CsLKati

Apacici, a szoptatás új forradalma?

Japán sok mindenben élen jár a technikai újítások és megvalósítások terén. Sokszor lenyűgözve és irígykedve állunk előttük, csodáljuk a leleményességüket, és hogy mennyivel jobbak nálunk. Ez eleve egy magyar betegség - hogy mindenki jobb nálunk, amit levetkőzhetnénk már. Azt ugye ilyenkor kifelejtjük, hogy hányan alszanak el az utcán munkába menet/jövet kimerültség miatt. Szóval az érem mindkét oldalát érdemes vizsgálni.

Képtalálat a következőre: „Father's Nursing Assistant”
Kép forrása

Lehetséges a jövő megváltoztatása...

"... vállalat arra törekszik, hogy két különféle elképzelést együttesen hozzon létre annak érdekében, hogy „meggyőződjön arról, hogy lehetséges a jövő megváltoztatása”

A Dentsu cég elképzelése szerint az eszköz célja, "hogy csökkentse az anyákra nehezedő terheket, és növelje a csecsemők alvási idejét, ha lehetővé teszi az apák szoptatását.
A vállalat azt állítja, hogy a szülői stressz nagy része közvetlenül kapcsolódik a szoptatás nehézségeihez és a fiatal csecsemők alvási szokásaihoz.

A hordozható ápolási egységet egy nő mellének modellezése után alakították ki, és alakja optimális és kényelmes a gyermek számára. Az anya testének melegségét szimulálja, így a gondozás egyszerű az apa számára, miközben lehetővé teszi, hogy aktívabban és szorosabban részt vegyen a folyamatban.

A készülék kis tartályt tartalmaz a tej tárolására, és valójában a baba táplálásakor rezeg, hogy alvást és a baba táplálkozási szokásait nyomon kövesse. A vállalat kifejlesztett egy kísérő alkalmazást, amely párosul az ápolási egységgel, és közben figyeli és nyomon követi a baba tejfogyasztását, valamint a gyermek alvási szokásait.

Előfordulhat, hogy a közeljövőben az „Apák ápolási asszisztense” nem lesz megvásárolható a helyi kiskereskedelmi üzletben. A koncepció a The Dentsu Group „Pointless Brings Progress” projektjének részeként került bemutatásra, amelyben a vállalat arra törekszik, hogy két különféle elképzelést együttesen hozzon létre annak érdekében, hogy „meggyőződjön arról, hogy lehetséges a jövő megváltoztatása”."  

A kisbaba szempontjai

A kisbabának az édesanyjára ÉS az édesapjára egyaránt szüksége van. Ez támogatja leginkább az egészséges személyiségfejlődését, önértékelését, önbizalmát. A két funkció NEM helyettesíthető egymással. Az anya akkor tudja a legtöbbet adni, ha anya marad. Az apa pedig akkor, ha apa marad.

A Dentsu cég kifelejti a szoptatás rengeteg egyéb oldalát, amit a táplálékbevitel mellett eredményez. Ha csak és kizárólag az étekzést nézzük, az más módon is megoldható. Az alvásmérés műcicin keresztül pedig fals ereményt hoz, mivel a baba teljesen más mutatókat hoz anyán, apán és a kiságyban egyedül.

Az ötlet, hogy támogassuk és segítsük az édesanyákat szép, a szándék nemes, a megvalósításon még kicsit finomhangoljunk, és maradjunk a humán erőforrásoknál.

Kapcsolódó kép

Az apa védelmez, támogatja az anyát az AnyaBaba egységben, és segíti a babát, kisgyereket az anyától való eltávolodásban. Finoman, ahogy ez a babának leginkább az adott életkorában a legmegfelelőbb. A babák örülnek, ha apa is kiveszi a részét a gondoskodásból. Megfelelő módon, saját erejével, azokkal a mozdulatokkal és energetikával, amit apa hoz.

A szoptatás nem ezek közé tartozik. A szoptatás biológiai norma, ezért biológiai szinten nőhöz kötött. Nem érdekelnek most a társadalmi nemek, stb. Szimpla biológia, ami évmilliók óta életben tartja az emberiséget és még régebb óta az emlősöket. Ennek tiszteletben tartása eredményes és előremutató, erőt, megnyugvást és biztonságot ad. Ez kívánja a legkevesebb energiát, azaz a természetes, egészséges folyamatok által leginkább támogatott.

Rengeteg más módja van annak, hogy egy édesanyának segítsünk abban a kimerítő és sokemberes időszakban, amikor pici babát növel.

Képtalálat a következőre: „bottle feeding or breastfeeding”

A szoptatás biológiai norma

Ami belül történik

mell_nyelv_jo.JPG

Baloldali színes kép - anyamell szoptatás közben      Jobboldali fekete-fehér kép: amikor az anyamellet cumisüvegszerűen próbálja a baba használni

Két teljesen különböző módja az anyatej magához vételének. A műmellnek cumisüveg vége van, ami a keményszájpadnál ér véget, és teljesen másfajta technikát igényel.

Képtalálat a következőre: „Father's Nursing Assistant”

A cumisüveg/műcici esetén a cumi szájban lévő része nem tud megnövekedni semmilyen módon. A baba az ínyével nyomogatja a cumit, hogy abból a tejet kispriccelje. Ha a kisbaba ezt a technikát tanulja meg, és az ínyével az anya mellét kezdi nyomogatni, a nyelvével pedig az anya mellbimbóját a kemény szájpadhoz felcsapkodni, az fájdalmas, sebes mellbimbót eredményez. A kisbaba pedig nem jut azokhoz a természetes folyamatokhoz, amiket a megfelelő szoptatási technikával magáénak tudhat.

A szoptatás során a kisbaba a nyelvével kis hullámokat végez a mellbimbón, és ez készteti az anya mellében lévő anyatejet tartalmazó gömböcskéket, hogy az őket átölelő izmok összenyomják és a tejet a tejcsatornákon keresztül a baba szájába juttassák. Ahogy ezek ürülnek, a nyomásváltozás hatására újabb adag szövetközi folyadék érkezik a gömböcskékbe, és a bennük lévő membránok azonnal friss anyatejet készítenek.

Gyönyörű összjáték kisbaba és édesanya között!

Ha már mindenképp másképp kell bejuttatni a kisbabába a táplálékot, tegyük ezt a leginkább összebújós módon

Kapcsolódó kép

Képtalálat a következőre: „breastfeeding”

Csomóné Lindmayer Katalin
2019. március 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr9914714661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darlacko 2019.03.26. 10:51:01

A fő probléma Japánban, hogy alig születik már gyerek. Nem a szoptatós műmell fogja megfordítani a trendeket ott se. Már több öregembereknek való pelenkát adnak el Japánban, mint csecsemőknek valót.

A japán vidék ugyanolyan nihil, kilátástalan, nem cool, mint a magyar vidék. Munkahelyek ott nincsenek, nincsenek fiatalok, mind elvándorol nagyvárosokba, ahol aztán reggeltől estig dolgoznak, a fiatal nők meg akkora igényekkel rendelkeznek, hogy nincs az a japán férfi, aki ilyen stagnáló gazdasági helyzetben képes lenne eleget keresni a kielégítésükre. Japánban a fiatalok szépen-lassan leszoktak a szexről. Elmagányosodtak, nincs semmi motivációjuk a jövőbe fektetni. Külföldi feleséget se nagyon keresnek már, mert a japán társadalom hagyomanyosan rettenetesen kirekesztő, így a pénzen vett kínai, koreai, filippínó, vietnami feleségek élete rabság, szenvedés, a félvér gyerekeket kirekesztik, zaklatják az iskolában. Az oktatás horribilis összegekbe kerül, ez is visszafogja a gyerekvállalási kedvet, szingliként még csak el lehet lenni kényelmesen, de aki gyereket vállal, annak brutális mértékben megnőnek a kiadásai.

A japán problémát nem fogja megoldani egy műmell.

2019.03.26. 10:51:19

Á á á hogy ez mekkora hülyeség :))))
Kell hozzá venni műanyag kezet, azzal lehet a gyerkenk (mű)ölelést biztosítani, és minden sínen van :))))))

darlacko 2019.03.26. 10:51:34

Azokban az országokban, ahol szoptatnak a nők, nem stresszként, hanem a természetes táplálás részeként élik meg, ott bezzeg potyognak a gyerekek. Lásd Fülöp-szigetek.

kenyérdobáló 2019.03.26. 12:20:52

Na, akkor fokozzuk a felháborodást és hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a férfitest is képes tejet termelni bizonyos feltételek mellett, pl. ha a máj nem bontja le a férfitestben is természetes módon jelenlévő tejtermelő hormont.

Persze ha végre tudomásul vennénk, hogy - ha minden más feltétel azonos - a fejlett országokban a közhiedelemmel és a nőket csesztető anyaságideológiákkal ellentétben a gyerek számára tök mindegy, hogy anyatejet kap-e vagy sem, és hogy mellből vagy cumival, akár át is térhetnénk a gyerek szempontjából fontos dolgok biztosítására...
süti beállítások módosítása