Mikor mehetünk haza szülés után?
2020. október 26. írta: CsLKati

Mikor mehetünk haza szülés után?

VIDD MAGADDAL - HIVATKOZZ RÁ!

A Semmelweis Mozgalom, a szülészet újjászületése nevében a múlt héten (2020. október 21-én) az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságán jártam, ahol dr. Horváth Ildikó államtitkár asszony fogadott.

Többek között azt a kérdést is tárgyaltuk, hogy

MIKOR mehet haza egy AnyaBaba páros szülés után?

pexels-laura-garcia-3617872.jpg

A válasz erre valójában az, hogy ennek semmilyen korlátja nincsen. Az egyes kórházak saját értelmezésük szerint közvetítik a szülők felé, így akár több nap eltérés is lehet egyes intézmények között.

sm_logo.png

Sok édesanya - főleg a többedszer szülők - szeretnének mihamarabb hazatérni családjuk körébe, együtt lenni a férjükkel, gyerekeikkel, saját otthonában lenni, saját ágyában aludni, pihenni. Ezt akár szülést követően rögtön meg is tehetik.

A 2019. decemberi Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyi szakmai irányelv a családbarát alapelvekre épülő szülészeti és újszülött ellátásról (Klinikai egészségügyi szakmai irányelv) című dokumentuma 29. ajánlásában: 

"A családközpontú ellátás szemléletének megfelelően jelen irányelv készítői támogatják az ún.
„korai 
hazaadást”, „ambuláns szülést” abban az esetben, amikor az anya ezt kéri, és a feltételek adottak.
korai hazaadás tovább javítja a megfelelő kötődés, egyben az igény szerint szoptatás kialakulását."

Amennyiben valaki a hazamenetel során nehézségbe ütközik, kérem, hogy keressen fel minket a szuletesmese@gmail.com címen, vagy tegyen panaszt, bejelentést az államtitkárságon, ahol kivizsgálják az esetet. 

A Központi Ügyfélszolgálati Iroda telefonos elérhetőségei:
hétfőtől csütörtökig 8-17 óráig, pénteken 8-12 óráig

 

Tegyük együtt a szülészet újjászületéséért! Te is csatlakozol? Tennél azért, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem valódi megoldások szülessenek újra? IGEN! Csatalkozom >>>

VIDD MAGADDAL - HIVATKOZZ RÁ!

Csomóné Lindmayer Katalin
2020. október 26.

pexels-jonathan-borba-3763588.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr4216258262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása