Kismama és a ... szülés maszk NÉLKÜL
2020. november 11. írta: CsLKati

Kismama és a ... szülés maszk NÉLKÜL

2020. november 10-i Közlönyben foglaltak szerint SEM kell a kismamának a vajúdás, szülés vagy a gyermekágy alatt maszkot viselnie. Kórteremnek minősül jelen esetben a szülőszoba is.

Miért fontos, hogy az édesanya orra és szája szabadon legyen?

A vajúdás és a szülés nagyon aktív munkavégzés. Saját testés és a kisbabáét is el kell látnia megfelelő mennyiségű oxigénnel.

Születése után a kisbaba illatát és ízét (puszi :) ) érezve vésődnek be azok az alapvető mintázatok, amik alapján a későbbiekben megtalálják egymást, illetve beindulnak azok a hormonális folyamatok, amik az édesanya testét a kisbaba méhen kívüli életben tartására készítik elő és építik fel.

VIDD MAGADDAL - HIVATKOZZ RÁ!
https://szuletesmese.blog.hu/tags/EMMI

skin-to-skin_contact_605x403.jpeg

 

Egyéb rendelkezések.
Ha szülni készülsz bármelyik(!!!) állami vagy magánkórházban, vagy otthon, akkor rád is vonatkoznak az alábbi szabályok:
1, Szülés (koraszülés, nagyvetélés is az) esetén az apa a család része, ill. az anya által meghatározott felnőtt személy kísérője lehet. A vajúdás és szülés során az általad megnevezett személy melletted lehet
https://szuletesmese.blog.hu/…/szuleszet_es_koronavirus_emm…

2, a kényelmi császármetszés NEM a szülészeti protokoll része, ezzel fenyegetőzni, követelni továbbra sem lehet, még a cvidra hivatkozva SEM.
https://szuletesmese.blog.hu/…/szuleszet_es_koronavirus_emm…

3, a kisbabádnak/gyermekednek joga van ahhoz, hogy FOLYAMATOSAN vele legyél te, vagy megnevezett személy. Így soha nem kell egyedül maradnia. Senki nem viheti el őt úgy, hogy szülő vagy kísérő nélkül maradjon.
https://szuletesmese.blog.hu/…/szuleszet_es_koronavirus_emm…

4, a szülés után elhagyhatod az intézményt, senki nem kötelezhet rá sem téged, sem a babádat, hogy napokig bent tartózkodjatok
https://szuletesmese.blog.hu/…/mikor_mehetunk_haza_szules_u…

5, az emberi méltóságodat folyamatosan tiszteletben kell tartania a szolgáltatónak

Csomóné Lindmayer Katalin
2020. november 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr9716281508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása