Lehet, hogy te is rettegsz az következő otthonlevős hetektől, mert nincs közös nyelvetek a gyerekekkel?
2021. március 19. írta: CsLKati

Lehet, hogy te is rettegsz az következő otthonlevős hetektől, mert nincs közös nyelvetek a gyerekekkel?

Mint azt már az egész ország tudja, az elkövetkező hetekben újra leginkább az otthonainkban fogjuk tölteni az időnk nagy részét. Újra egy légtérben zajlik a tanulás, a munkavégzés, a háztartás és a pihenés, kikapcsolódás. Biztos, hogy az eddigi tapasztalataid alapján, a régi sémák mentén menni fog?

Az eddigi tapasztalataid alapján a homeoffice és homeschooling csatározások terepe, és folyamatos feszültség, elvárások teljesítése az iskola felé, a gyerekek felé, a munkahely felé. Folyamatos bizonytalanság.

This Pandemic Is Not Homeschooling's Moment – AIER

Biztos vagyok benne, hogy ha lehetőséged nyílna rá, olyan megoldást választanál, ami a lehető legkevesebb súrlódással és a legtöbb örömmel, kisimultsággal, biztonsággal jár. Az életed többet ér a folyamatos csatározásnál.

És akkor most fordítsunk a helyzeten. Mi lenne akkor, ha nem elszenvedője lennél a körülményeknek, hanem te tudnál alakítani rajtuk úgy, hogy pozitív változást idézz elő?

Logikus, hogy ha te jól vagy, kipihenten és mosolyogva vagy jelen, akkor az hatalmas biztonságot ad neked és a családodnak. Ha megérted, hogy mi a gyermeked valódi mondanivalója, tudsz rá megfelelően válaszolni, ha a gyermeked megérti amit mondasz, tud rá megfelelően reagálni.

Képzeld el, hogy mindez még az előtt megtörténik, hogy kiabálni kezdesz, vagy neki hisztiznie kellene.

A gyermekeid a szüleiktől nyernek erőt. Te vagy a szülője. Ha nem látja az erődet, nem fog tudni ő sem beletenni a saját erejéből. 

Ha nem tudnak ebbe a szülői szupererőbe kapaszkodni, nem látják anyát boldognak, hogyan tudnának tenni érted?

De mi történik akkor, ha te is olyan fontos megoldásokra fókuszálsz, mint a saját biztonságérzeted?

Te vagy a családban az egyetlen anya, aki olyat tud adni nekik, mint senki más, erre egyedül csak te vagy képes - ez a te szupererőd! Óriási hatást tudsz gyakorolni az egész családod életére.

Ha eltűnik a biztonság, akár bele is halhatsz. Ha nem érzed az odafigyelést, a megértettséget, akár depresszióba is eshetsz. Ha folyamatosan csak a megfelelésre kell fókuszálni, állandó stresszben élsz, kimerülsz és ez hosszan tartó egészségkárosodáshoz vezethet.

How to work from home | VCU Health

Ha viszont az életed és a boldogságod forog kockán, miért nem a legjobbat teszed bele?
Miért elégszel meg a régi, nem működő és idegőrlő mintákkal?
Miért hiszed el, hogy csak ennyit érsz, csak ennyire vagy képes?

Az egész családod a szíve mélyén felnéz rád: sokkal többre becsülnek téged, mint amennyire ez látszik, sokkal többet szeretnének beletenni, ha tudnák hogyan és mibe.

Találjátok meg végre a saját családi nyelveteket, amiben egymás valódi igényeire adtok választ!

How Virgin Media is helping with homeschooling | Virgin

Azzal, hogy megtaláljátok egymás mélyben rejlő üzeneteit, két legyet ütsz egy csapásra: komolyabban fognak venni a gyermekeid, és komolyabban fogod venni saját magad. Tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá válik az életetek.

Ha túl alacsonyra értékeled magad, nem a valódi igényeidet fejezed ki, azzal valójában nem szolgálsz, hanem kárt okozol

Mutasd meg önmagadnak, a párodnak, a gyermekednek, hogy benned meg lehet bízni!

Segítek neked abban, hogy  büszkének, felszabadultnak érezhesd magad, eljuthass egy olyan állapotba, ahol jut magadra is bőséggel idő, és nem kell aggódnod a gyermeked viselkedése miatt - helyette azt érezheted teljesen jogosan és bizalommal, hogy tiéd az egyik legjobb gyerek a világon.

Együtt sikerülni fog!

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr2316470344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.03.19. 17:56:06

Milyen szülői szuperhős, amikor a nép túlnyomó részének 60000 tonnás problémák nyomják a hátát?!

Kicsit komolyabban kéne venni a helyzetet és nem elviccelni a témát további elvárt teljesítménykényszert sugallva.

Kicsit gondolkozzunk el a motiváció szón. Egy emberi lénynek akár tetszik akár nem túlmutatnak a céljai (ha a tanult tehetetlenség kialakulása után még lenne célja az egyénnek...de ezután nem tudom kinek újdonság, hogy még ha kezelhetően és tűrhetően is, de előjönnek a mentális problémák) egy állat céljainál (Túlélni, csak, mert.), és nem lesz elég az energiától és a mentális egészségtől kicsattanó pirospozsgás vigyorgásra és az örömökben bővelkedő verklitekekerésre az az indok, hogy: "csak mert kell és muszáj"- ez az indoklás a túlélés szintjén megfelelő válasz lehet.
De amúgy. Hol van az élet akármelyik területén megfelelő indok és cél, aminek a délibábjába (minimum) kapaszkodni lehet, hogy az embert a finnyás ténykedésen túl valami mozgasson?

Bocs de én nem hiszek ezekben a baromságokban, amit írtál. Ez olyan győzködésnek "hangzik" amikor te is tudod, hogy most olyanokat akarsz itt győzködni meg motiválni, akik igazából tök tehetetlenek, mert eleve belebaszták (boccs) az anyák nyakába az egész puttonyt, mert amúgy míg a nyugati anyuka egy gyerekbarát (ovis kinézetű csilivili gyerekberendezéssel) étteremben ül le ebédelni és leckézni (se főzés, se mosogatás, se morzsatörölgetés 50x) addig itt nyakig a zsíros pörköltek és a konyhai kifőzde hangulatában konyhásnéninek és wannabe (diploma nélküli) tanárnak kéne lenni, meg személyi edzőnek, meg lélekbúvár motivációs coach-tréner-szabópéterpálnak.
Azért álljon már meg a menet!
süti beállítások módosítása