Szül(et)ésmese

2019.jan.18.
Írta: CsLKati Szólj hozzá!

Szülőágy

Az állítható szülőágy megfelelő használat mellett, amikor a szaksegítség képes az anya igényeit és szükségleteit figyelembe véve támogatni a szülés folyamatát. Ne felejtsétek el ezt a pozíciót se!

Újszülöttkori reflexek

  • Minden kisbaba arra számít, hogy az édesanyja testére érkezik megszületése után.
  • Ekkor tudja életre kelteni azokat a készségeket, amiket azért hozott magával, hogy erre a világra érkezhessen és kibontakozhasson.
  • Ebben az AnyaBaba egységben teljesednek ki az édesanya és a kisbaba élettani funkciói, amiket évmilliók óta fejlesztettek ki azért, hogy életben maradhasson az emberiség.
  • Amikor szül(et)és után ez az egység újrakapcsolódik az önálló mellretapadás által, akkor van vége a szülésnek.
  • Amikor összehasonlítjuk az újszülöttkori reflexek tudományos leírását - miszerint semmi értelmük nincs - és azt a valóságot, amikor a kisbaba ezeket az édesanyja testén feléleszti, és rögtön kiderül, hogy miért is vannak.
  • Hogy értelmük van, helyük és funkciójuk van. Nem csak valami évmilliók ezelőttről itt ragadt csökevény!
  • Engedjétek a babáknak, hogy felélesszék a bennük élő erőt, mert ezért kapták! Támogassátok az anyákat, hogy ebben támaszai tudjanak lenni a kisbabájuknak!
  • Járjatok utána, hogy mi ez, és hogy hogyan működik.

A képen a következők lehetnek: Csomóné Lindmayer Katalin, ülés és szöveg

Az élet trofikus kaszkádja - amikor minden a helyére kerül

Apaéhség

"Az apaéhséget olykor apasebnek is nevezzük. A pszichológusok alkalmazzák ezt a kifejezést, hogy rávilágítsanak a férfilélek sebzettségére, ami az apától való megfosztottságból ered – akár, mert az apa meghalt vagy elhagyta a családot, akár, mert a munkája miatt állandóan távol volt a családjától, akár mert közömbös maradt a gyerekeikkel kapcsolatos dolgok iránt. Bármi is az ok, az eredmény mély sebzettség, megfosztottság, amikor a központunkat és a határainkat rosszul érzékeljük, amikor gondolkodásunk el van vágva a testünktől és az érzelmeinktől, olyan passzivitás, mint a meggyújtatlanul hagyott tűz.
Amikor egyszer Peruban lelkigyakorlatot vezettem, az egyik nővér, aki a limai központi börtönben szolgált, egy tanulságos példát hozott. Elmondta, hogy amikor munkája első éve során közeledett az anyák napja, a börtönben a férfiak rendre anyák napi üdvözlőlapot kértek tőle. Ő csak hordta, hordta dobozszámra a lapokat, hogy a rabok elküldhessék az anyjuknak, de úgy tűnt, hogy nem tud eleget hozni. Így aztán, amikor az apák napja közeledett, elhatározta, hogy felkészül az újabb rohamra, és vett egy nagy csomag apák napi üdvözlőlapot. De a csomag – mint mondta – még mindig ott áll az irodájában. Egyetlen rab sem kért tőle apák napi lapot. Erővel sem tudta rájuk tukmálni.
Akkor jött rá – és ahogy könnyekkel a szemében elmondta a történetet, én is ráébredtem –, hogy a legtöbb férfi azért volt a börtönben, mert nem volt apja. Nem voltak árvák, csak nem volt igazi apai nevelésben részük. Soha nem érezhették magukat olyan férfi fiának, aki becsüli őket, soha nem éreztek mély és biztonságos identitást, sosem részesültek abban a lelkesítő élményben, amit egy apa mellett felnövekedve meg lehet élni. Így arra vesztegették életüket, hogy káros és kerülő utakon próbáltak férfivé válni. Bizonytalan férfiak lettek, akiknek bizonyítaniuk kell, hogy macsók, és ezt törvénytelenségek és erőszakosságok elkövetésével igyekeztek elérni." Richard Rohr A férfi útja II. 

Mindenki a helyére kerül

Napjainkban sok vita zajlik arról, hogy a férfiak elnyomják a nőket, mozgalmak indulnak útjukra, hogy felszabadítsanak minket. Ami egyrészt rendben is van, ha van elnyomás. Ha a háborút azért folytatjuk, mert még nem vettük észre, hogy vége a háborúnak, akkor szólok - vége van! Finomhangolás zajlik, egymás gyilkolása nélkül.

A nő és a férfi elsősorban ember - másfajta erővel felruházva, megáldva. Egyik sem használhatja ezt az adottságát a másik ellen. Ha így teszünk, borul az egyensúly. Én, aki győzedelmeskedem, valójában elveszítem az erőmet, bár egy ideig úgy tűnhet, erősebb vagyok.

Képtalálat a következőre: „isten alkotta a földet”

Az élet trofikus kaszkádja

 A trofikus kaszkád olyan ökológiai folyamat, amely a tápláléklánc tetején kezdődik és végighalad az aljáig.

Fordítsuk le az élet egészére és az emberbe ültetett belső kódra:
"„Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.” (Ter 1,28)

Uralkodni = jó és kegyes, bölcs, gondoskodó gazdának lenni.

Az ember, mint a tápláléklánc csúcsa - az EMBER - nő és férfi, férfi és nő EGYÜTT

Ha bármelyik princípium, minőség csorbul, borul az egész - fentről lefelé felborul minden. Ha a nő nincs a helyén = a férfi sincs a helyén. Ha a férfi nincs a helyén = a nő sincs a helyén.

Hogy hozhatjuk vissza az egyensúlyt, hogy megmentsük a bálnákat, az őserdőket, a kiscicákat, az (utca)gyerekeket, a lélekben szenvedőket, az egész földet?

A képlet nagyon egyszerű - mint a DNS lánc: az ember megbonthatalan egysége a férfi és női energiáknak. Mint ahogy az Isten saját képére és hasonlatosságára alkotta, férfinek és nőnek. Mindkettő benne lakozik, egységben.

Képtalálat a következőre: „family tree” 

Ha férfi vagy - légy férfi, felvértezve a férfiúi erőddel.

Ha nő vagy - légy nő, engedd meg, hogy nő legyél.

Ha tele vagy sebekkel, amiket az okozott, hogy édesapád vagy édesanyád nem volt, vagy nem a saját helyén volt - gyógyulj. Engedd, hogy gyógyulj, engedd, hogy a helyedre kerülj. Leteheted az ő pakkjukat, nem kell továbbcipelned azt, ami nem a tied. Engedd el, ami már nem szolgál téged, és fogadd be, ami felnöveszt. Lépj a helyedre, az erődbe, a teljességedbe!

A Feltétel nélküli Szeretet kísérjen Utadon!

Ha elakadsz, itt megtalálsz:
Csomóné Lindmayer Katalin
2018. július 29.

Együtt maradhatok a babámmal?

Sok édesanya keres meg azzal, hogy vajon a kórházban együtt maradhat-e a babájával?

Vagy érzi belül, hogy nem szeretné megszakítani a köteléket, vagy volt már előzetesen rossz tapasztalata.
Először is együtt érzek veled, ha ilyen nehéz órákat kellett átélned.

Magyarország jogrendszere úgy néz ki, hogy vannak olyan nemzetkozi törvények, amikhez az ország csatlakozott, ezekkel összhangban van az ország alaptörvénye, majd a ráépülő törvények, jogszabályok, rendeletek, stb.

Egy házirend vagy protokollra való hivatkozás NEM írhatja felül ezeket.

Kapcsolódó kép

Először is itt vannak a gyermekek jogai, az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének rendelkezéseii alapján, melyet 1989. november 20-án New Yorkban írtak alá.
3. cikk - A gyermek legfőbb érdeke.
Ha egy felnőttnek dolga van veled, akkor mindig úgy 
kell cselekednie, ahogy az neked a legjobb.

A magyar egészségügyi tv: (4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el. https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700154.TV

Csomóné Lindmayer Katalin
2018. július 12.

Édesanyák Napja 2018

Az édesanyák a babájukat, a családjukat választanák ... a kisbabák az édesanyjukat választanák - segíts, hogy megkaphassák egymást!
Szülés után és később is támogasd az AnyaBaba egységet, a család egységét, az AnyaBaba szülészet megvalósulását! Mi az AnyaBaba szülészeti ellátás alapelveivel kívánunk boldog Anyák Napját!

skin-to-skin-03.jpg

4468187379_82676b562e_o_drupal.jpg

Csomóné Lindmayer Katalin
2018. május 6.