Szül(et)ésmese

Utolsó kommentek:

muv 2019.03.26. 17:05:33

a cikk egeszen addig tunik ertelmesnek, amig eszunkbe nem jut, hogy vannak esetek, amikor az anya NEM tud szoptatni. ha ilyen szemmel olvassa az ember a sok okossagot, akkor azert eleg erdekes megtudni, hogy mennyire is rossz a babanak, hogy nem szoptattak.

(es aki azt hiszi, hogy ebben az esetben csak tapszer adhato, az teved.)

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

Terézágyú 2019.03.26. 14:00:10

Na a hörrögőknek:
ez pontosan ugyanolyan, mint amikor az anyuci azt mondja apucinak: akkor most elmegyek a fodrászhoz, egy óra múlva melegítsd meg a tápszert (ahogy mutattam), és add oda neki a cumisüvegben (ahogy mutattam)

Ezzel is gond van????
Ugye hogy nem.

Ez csak egy más formájú (és jóval drágább) cumisüveg - ami kétségkívül ad valami plusz "szülői" érzést...

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

Libi Dóra 2019.03.26. 13:14:17

Semmi para
fejni jó apacici
imigyen szóla
Fabio Paratici

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

Pipas 2019.03.26. 13:14:16

@kenyérdobáló: "a gyerek számára tök mindegy, hogy anyatejet kap-e vagy sem"

nagyon nem mindegy!

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

kenyérdobáló 2019.03.26. 12:20:52

Na, akkor fokozzuk a felháborodást és hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a férfitest is képes tejet termelni bizonyos feltételek mellett, pl. ha a máj nem bontja le a férfitestben is természetes módon jelenlévő tejtermelő hormont.

Persze ha végre tudomásul vennénk, hogy - ha minden más feltétel azonos - a fejlett országokban a közhiedelemmel és a nőket csesztető anyaságideológiákkal ellentétben a gyerek számára tök mindegy, hogy anyatejet kap-e vagy sem, és hogy mellből vagy cumival, akár át is térhetnénk a gyerek szempontjából fontos dolgok biztosítására...

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

darlacko 2019.03.26. 10:51:34

Azokban az országokban, ahol szoptatnak a nők, nem stresszként, hanem a természetes táplálás részeként élik meg, ott bezzeg potyognak a gyerekek. Lásd Fülöp-szigetek.

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

croc 2019.03.26. 10:51:19

Á á á hogy ez mekkora hülyeség :))))
Kell hozzá venni műanyag kezet, azzal lehet a gyerkenk (mű)ölelést biztosítani, és minden sínen van :))))))

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

darlacko 2019.03.26. 10:51:01

A fő probléma Japánban, hogy alig születik már gyerek. Nem a szoptatós műmell fogja megfordítani a trendeket ott se. Már több öregembereknek való pelenkát adnak el Japánban, mint csecsemőknek valót.

A japán vidék ugyanolyan nihil, kilátástalan, nem cool, mint a magyar vidék. Munkahelyek ott nincsenek, nincsenek fiatalok, mind elvándorol nagyvárosokba, ahol aztán reggeltől estig dolgoznak, a fiatal nők meg akkora igényekkel rendelkeznek, hogy nincs az a japán férfi, aki ilyen stagnáló gazdasági helyzetben képes lenne eleget keresni a kielégítésükre. Japánban a fiatalok szépen-lassan leszoktak a szexről. Elmagányosodtak, nincs semmi motivációjuk a jövőbe fektetni. Külföldi feleséget se nagyon keresnek már, mert a japán társadalom hagyomanyosan rettenetesen kirekesztő, így a pénzen vett kínai, koreai, filippínó, vietnami feleségek élete rabság, szenvedés, a félvér gyerekeket kirekesztik, zaklatják az iskolában. Az oktatás horribilis összegekbe kerül, ez is visszafogja a gyerekvállalási kedvet, szingliként még csak el lehet lenni kényelmesen, de aki gyereket vállal, annak brutális mértékben megnőnek a kiadásai.

A japán problémát nem fogja megoldani egy műmell.

Bejegyzés: Apacici, a szoptatás új forradalma?

CsLKati · http://www.lindmayerkatalin.weebly.com 2018.12.11. 22:18:43

@szepipiktor: Kedves Szepipiktor! Nagyon köszönöm, hogy hozzászólt a poszthoz. Nagyra értékelem, hogy édesapaként is megosztotta a gondolatait. Mivel felvetett egy olyan eszmefuttatást, amivel megszólítva érzem magam, válaszolni fogok rá.
A moderációt akkor vezettem be, amikor hihetetlen perverz kommentek kezdtek érkezni a szülés témájához kapcsolódóan. Nem kívánom ezeket részletezni, sem az olvasóimra ráereszteni. Minden olyan kommentet átegnedek, ami mentes a vulgaritástól és közvetlen erőszatól.
Tehát a párbeszéd meg tud valósulni. Sőt, nagyon megtisztelő.

Bejegyzés: Apa és a szülés III.

kunzoo 2018.12.11. 19:51:51

Véleményem szerint őrült divathóbort ez az apás szülés. Többgyermekes apuka vagyok, letisztáztam a feleségemmel hogy nincs az az isten hogy bemenjek. Van arra pár százalék esély hogy nem képes a férj nőként nézni az anyára. Kérdeztem tőle hogy megéri-e ez a kockázat -ami tönkretehet egy házasságot- a várható előny. Végiggondolta, nem kért arra hogy bemenjek.

Személyes ismerősöm bent volt, előadta a boldog embert, utólag mondta nekem a háta közepére kívánta az egészet. Ki mer ellenkezni egy várandós nővel? Sok esetben igazából kényszerből van ott az apa, nem az ő saját döntése volt. Kicsit fura hogy manapság szinte verseny lett a kivolthamarabbotttevágtadelaköldökzsinórt kérdésben.

Bejegyzés: Apa és a szülés III.

szepipiktor 2018.12.11. 19:51:09

Hölgyem!
Elvi okokból nem írok olyan blogokba, ahol a szerző cenzúrázza az olvasóik véleményét, nem engedi a párbeszédet, nincs semmi értelme bármit hozzátenni a témához.
Az Ön írása számomra közeláűlló, higgye el, kétszeres szülő apaként, aki ráadásul a 80-as években az ELSŐ körös apásszülésben vettem részt, amiről akkoriban rádióműsorok, cikkek tucatjai jelentek meg, azaz kézközelből írhatnék személyes véleményt és ma már nagypapaként valódi tapasztalatokat is!
De értes meg, a cenzúra megléte erősebb a boldogságnál.
Ha Ön ebben hisz, hajrá! Vélhetően nem lesz tömeges érdeklődője.

Bejegyzés: Apa és a szülés III.

gynoemi 2018.12.10. 10:05:02

Mar bocsanat, de a karcagi korhazban az anya dontese, hogy a babaval egy szobaban szeretne e lenni vagy sem! Senki sem koteles a gyereket odaadni. En ott szultem, es mivel rendkivul nehez szulesem volt hosszu vajudas utan, ezert nem bantam, hogy pihenhettem utana par orat, mig a noverkek vigyaztak a kicsimre. A karcagi korhaz bababarat korhaz. Minden anya donthet az arany orarol es a rooming inrol. Aki a rooming int valasztja, a babat csak atoltozni, furdetni viszik el, illetve a vizsgalatokra. En ezzel a reszecel elegedett vagyok a korhazzal es a noverekkel kapcsolatban.
A masik reszevel a bejegyzesnek, ami az adat es szemelyisegvedelmet jelenti, egyetertek. De mi van, ha kertek az anyukaktol engedelyt hozza???? Van errol fogalma az ironak? Felhaboritonak tartom, hogy manapsag mar a legaprobb kis kedveskedesben is mar csak a szalkat keresik az ilyenek, es kepesek felbosziteni a kis cikkukkel, blogjaikkal azokat az embereket, akiknek fogalma sincs a dolog valos hattererol!!!

Bejegyzés: Cuki mikulásruhás babák ...

BigPi 2017.09.23. 21:21:55

A bevezetőhöz annyit fűznék, hogy az apasàg döntés ès vállalás kèrdèse nem, pedig biológiai.

Bejegyzés: Apa és a szülés I.

Alick 2017.09.22. 21:37:36

A nagyeszű szülők ezzel a számmal kezdhetik a "koncertezést":
www.youtube.com/watch?v=YPpql_-vz_Y&list=RDYPpql_-vz_Y#t=54

Bejegyzés: Zenei élmény a mélyben ... vagy valahol

toportyánféreg 2017.09.22. 21:37:35

hátha még kép is lenne, a szóljon hangosan az énektől a csemete mint egy kis alien törne elő

Bejegyzés: Zenei élmény a mélyben ... vagy valahol

Figyel Castro 2017.09.22. 21:37:31

Nekem nagyon jó volt, hogy ott volt a férjem, különösen a külföldi SOS császárnál. De: azok a nők vannak előnyben, akiknél az apa az az igazi “kiállok a másikért” típus (a sógornőmnek kiraly lesz). Az én férjem nem ilyen sajnos, ennek ellenére tényleg szuper volt, hogy ott volt. Ja, még egy: apák, ha az anyuka kér valamit, azt hozzatok! Ha lett volna erőm, kiabáltam volna mikor a HIDEG borogatás helyett langyosat kaptam a kitolás alatt...:(

Bejegyzés: Apa és a szülés I.

Poniloo 2017.09.22. 21:37:20

Tényleg van olyan férfi, aki egy traumás szülés miatt hagyja el a családját?

Bejegyzés: Apa és a szülés I.

Skylis 2017.09.22. 21:37:14

Szerintem érdemes lenne legalább az idevonatkozó fejezetet elolvasnod. Vagy legalább azt, ahol kifakad a tervezett etetés ellen. inkább arra bíztat, hogy ismerjük fel a gyerekein igényeit, az abban fellelhető rendszert. 3 gyerekemnél használtam a könyvet. Volt olyan időszak amikor, így ettek, volt hogy rögtön bealudtak alvás után. Ez a rendszer nem a diktatórikus nevelésről, csak a következetességről és megfigyelésről szól.
A legjobb az volt, hogy megtanultam felismerni a testbeszédét az első gyereknek, így tudtam tervezni a családi napokat, kirándulást, tudtam mikor kell megfordítani az Ő alváspoziciójába, ahol magátol elaludt. Persze ha pocakja fájt, vagy nött a foga, jött a vihar, ez mind borult. De a könyv jó tanácsokat adott.

Bejegyzés: Dr. Bob - Napi Friss: Suttogó? Miért nem inkább Éheztető…?