Szoptatás és bölcsőde
2019. augusztus 05. írta: CsLKati

Szoptatás és bölcsőde

Mi is a szoptatás?

Ha a szoptatás egészét tekintjük, akkor ez az étel-ital bejuttatásán kívül még pszichológiai, társadalmi, ökológiai, biológiai és spirituális vonatkozásokkal is bír. Ez a biológiai norma, ami életben tartja az emberiséget évmilliók óta.

Kapcsolat, ami a méhen kívüli életkezdet biztonságát biztosítja és megvalósítja. Innen merít erőt és töltögeti fel a szeretet-tartályát, ami majd egész életében meghatározó lesz.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, fű és túra/szabadtérikép: TinAtti - a természetes fajátékok mesterművei

Mi van a bölcsivel?

Vegyünk egy átlagos példát: a baba/kisgyermek születésétől fogva igény szerint szopizik és cicin alszik el.

Anya: A bölcsi miatt sem terveztem elvalasztani, bízom magunkban és az elválasztódásban.

Bölcsőde1: Csak akkor veszünk fel gyereket, ha már nem szopik, mert nem tudjuk biztosítani így az altatást, és mindnekinek rossz lesz. Anyuka, szoktassa le a gyereket, mielőtt a beszoktatás megkezdődne! És különben is, abban a tejben már nincs semmi, semmi szükség rá.

Bölcsőde2: A bölcsődei nyílt napon elhangzott, hogy semmi gond ezzel, ők mindent megoldanak. A szülőin viszont már azt kérték, hogy szoktassam le, mert így nehezebben fog beszokni és lelki trauma lesz számára.

Bölcsőde3: Örülünk, ha a gyerek a szoptatással meg tud nyugodni, az öltözőben nyugodtan üljenek le, kényelmesen készüljenek el. Fontos mindenkinek, hogy a gyerek jól legyen. Milyen jó, hogy van mihez nyúlni!

Tekintve, hogy már majdnem az 5-ik generáció születik úgy, hogy az édesanyjától elválasztódás a norma születéskor, a nagy többség nem emlékszik, nem tudja, hogy milyen az anya-gyerek páros természetes, egészséges, biológiai normán alapuló viselkedése.

Az intézmények számára a szeparáció vált normává, és ezekre vannak berendezkedve. Ez akármennyire is patológiás helyzet, mégis csak ezt ismerik, ezt tanulták, erre vannak berendezkedve. Ez nem jó, nem rossz, egyszerű tények. Lehet másképp csinálni, lehet újratanulni és tanítani is.

A gyerekeknek nagy segítség, ha a szoptatás áldásos hatásait élvezhetik ameddig csak az anya-baba páros erre készen áll és nyitott. Nagyon sokan nem ismerik a szoptatás teljes lényegét, ezért nem tudnak támogató gondolatokat átadni, sem tmogatóan a család mellett állni.

Egy kisgyerek nem fog szopni kérni ott, ahol nincs az anyukája. Képes rá, hogy ellegyen és elaludjon szopi nélkül is. Nem fog odamenni a gondozó nénihez, hogy kérek cicit, hiszen az csak anyáé. Csak anyától szeretné magába szívni azt a biztonságot, erőt, kapcsolódást, amit a szoptatás nyújt számára.

Ha az anyatej immunizáló hatását nézzük, akkor véd a fertőzések ellen, még úgy is, hogy édesanya csak a kisgyereken keresztül kap információt, hogy szükség van erre és erre az immunanyagra, és az anyai szervezet belegyártja az anyatejbe.

A szoptatás + anyatej olyan anyagokat szabadít fel a szervezetben, amik megnyugvást, relaxációt eredményeznek. A gyerek és az édesanya számára is. Ez bölcsi után különösen jól jön.

Ha a bölcsiből hazaér/vagy bölcsi előtt - szépen feltölti a szeretettankot anyával, ez számára egy ultraerős alapot ad a mindennapokban való jólléthez. Ha a szoptatás teljességét nézzük, akkor a legjobb biztonsági öv az élet kezdetéhez :)

A szoptatásnak nincs javasolt korbeli felső határa. Addig tartson, ameddig az adott anya-gyerek párosnak ez a leginkább megfelelő, és a gyermek igényei, szükségletei emellett megfelelő módon vannak kielégítve. Pl. eljárnak közösségbe (ez lehet felnőtt közösség is), találkoznak más családokkal, gyerekekkel. Van kellő szabadjátékra és kreativitásra ideje és lehetősége, a "hisztinek" megvan az oka és a megoldása, és maradéktalanul megbízhat anyában/apában.

Couple Kissing Baby While Carry

Ha úgy érzed, nehezen megy a beszoktatás, vagy szeretnéd tudni hogyan töltheted fel gyermeked szeretet-tartályát, keress bizalommal.

Csomóné Lindmayer Katalin
2019. augusztus 5.

 A csodás fajátékokért KATT A KÉPRE66073782_470780930155201_1224107447916953600_o_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr6414995844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása