Jelenkori eugenika és a DIY homeabortusz
2020. december 09. írta: CsLKati

Jelenkori eugenika és a DIY homeabortusz

Először is jöjjön a kedvencem. Tisztázzuk a fogalmakat és mellé rögtön egy minike történelmi kitekintés:

Eugenika

Az eugenika vagy eugenetika olyan társadalomfilozófiai irányzat, mely az ember öröklődő testi és szellemi tulajdonságainak javítása érdekében végzett beavatkozásokat hirdeti.

A kor, amelyben a fajelmélet különféle változataival volt terhes az orvostudomány, az emberi faj „minőségének” problémájával szembesültek a tudósok, hiszen az elmekórképeket az emberi örökletes anyag hibáira vezették vissza. Még a korszerűen gondolkodó orvosok is egyetértettek azzal, hogy az ilyen betegségben szenvedők szaporodását meg kell akadályozni.

Az eugenika „negatív” változata az örökletes betegségek továbbadásának és azok elszaporodásának megakadályozását igyekszik elérni, míg a „pozitív” eugenika az utódok „minőségi javítására”, „tökéletesítésére” törekszik. (Forrás: Wikipédia)

Genetikai tanácsadás

Ennek a fajnemesítésnek legismertebb szónoka és megvalósítója egy Adolf Hitler nevű ember volt, akinek cselekedeteit a világ minden táján ismerik, és leginkább elítélik.

Nem szeretjük hallani ezt a kifejezést, ez olyan devalváló, megalázó, visszataszító.

Az emberi történelemnek ez a szégyenfoltja azonban az igazi eugenikát is oly mértékben kompromittálta, hogy a legtöbb országban még az ilyen jellegű intézmények és szaklapok címéből is törölték az eugenika megnevezést. A célt, a genetikai ártalmak megelőzését nem lehetett feladni, de azt más, új elnevezésekkel illették, mint pl. preventív genetika, genetikai tanácsadás, kvalitatív családtervezés stb. - a szép köntösbe bújtatott eugenika.

Ezen vizsgálatok, kutakodások célja, hogy olyan egyedek jöjjenek a világra, akik genetikailag nem szennyezik az emberiséget. Lehetőleg tökéletesek és egészségesek. Nem rónak sem anyagi, sem lelki terhet a társadalomra, nem kell gondoskodni róluk évekig, hanem önállóan képesek rövid időn belül ellátni magukat, és hasznos tagjai lesznek a modernkori emberiségnek.

Mint tudható már, Izlandon bekövetkezett a szép új világ (?), ahol sikeresen leküzdötték a Down-szindrómát. A diadalittas szólamok háttérében azonban az áll, hogy gyakorlatilag az összes downos magzatot elvetetik, és így remek statisztikákkal tudnak rendelkezni. (Forrás: Divinity) - ez lenne a genetikai tanácsadás?

pexels-cottonbro-5721687.jpg

Hitler ehhez képest homokozóban játszó kisóvodás! Mi (jelenkori társadalom) mindezt az orvostudomány mögé bújva, társadalmilag elfogadottan, sőt támogatottan tesszük!

Társadalmi elfogadottsága

Mi is a méhen belüli genetikai vizsgálatok célja? Kiszűrni – igen nagy hibaszázalékkal – a nem egészséges magzatokat, és az életükről dönteni.

Nézzük csak, mit írnak a tájékoztatóban - ez a reklámszöveg, ami lényegesen szépíteni szokta a valóságot:

"A xxx vizsgálati eredmények egyértelműek

+ POZITÍV

ekkor a vizsgálat patogén / VALÓSZÍNŰLEG patogén mutációt azonosított. Ekkor a teszt valamelyik vizsgált génben ismert, betegséget okozó vagy VALÓSZÍNŰLEG betegséget okozó elváltozást talált."

Tehát szerintük a teszteredmény egyértelmű, hiszen vagy valószínűleg vagy valószínűleg. Ez alapján döntsél!

Az esetek túlnyomó többségében nem a betegség korai felismeréséről és gyógyításáról van szó, hanem az élet megszakításáról!

Leginkább ez választható, nem más. Ez lenne az egyedüli alternatíva? Igen, a nyomás errefelé terel. De nem, nem csak ez létezik, viszont erről kevés információt lehet találni.

Dönthetek. Élet vagy halál között. A gyermekem életéről. Nagy felelősség.
Manapság már olyan szinten tart az egészségügy, hogy nem egészséges baba csak a szülők felelőtlensége, vagy az orvos trehánysága miatt jöhet világra. Mondja a köznyelv.

Több olyan édesanyával találkoztam, aki végigment a genetikai szűréseken, tanácsadáson, és nem kapott más lehetőséget, mint hogy terelték erőszakosan, megalázóan az abortusz felé.

Természetesen ezeknek a vizsgálatoknak és szűréseknek nagy része arról szól, hogy nehogy a szülők a nem megfelelő diagnosztika miatt fel nem ismert betegséggel születő gyerek miatt majd bepereljék az orvost és az intézményt.

Kötelező genetikai vizsgálatok

NEM, nincsenek. A jelenlegi magyar szabályozás semmi ilyesmit nem ír elő, nem vár el, nem kér.

Lásd itt : Kismama és a kötelező vizsgálatok posztban>>> 

Egy (azaz 1) genetikai tanácsadást vár felajánlani a jogszabály a felelős személytől (várandósgondozást végző orvos vagy szülésznő). Erről kizárólag a foganáskori 37. évet betöltött várandós esetében kell tájékoztatni.

DE a várandós nő ezt a vizsgálatot az egészségügyi törvény alapján elutasíthatja. Mint ahogy bármelyik másikat is.

Tehát: dr. elmondja, hogy van ez a vizsgálat

Válaszolhatsz rá egyszerűen: OK, köszönöm, nem kívánok vele élni.

Ennyi!

Nem kell semmit magyarázni, nem kell elhinni, hogy számotokra ez a vizsgálat kötelező, mert NEM az. 

Biztos, hogy ettől vagyunk haladóak, menők és civilizáltak?

DIY Homeabortusz

A legegyszerűbb módja az eugenika megvalósításának a jelenlegi orvostudomány szerint az, ha a várnadós kezébe nyomjuk, vagy telefonhívásra postán elküldjük az abortusztablettát, hiszen az csak annyira egyszerű dolog, mintha bekapnál egy C-vitamint, és már meg is szabadulhatsz a testedben zajló nem kívánatos folyamatoktól. Nincs kérdés, nincs támasz, nincs támogatás, nincs semmi. Oldd meg magad!

Ki áll ilyenkor a nők, a családok mellett?

Keress bátran, ha szükségét érzed a döntés meghozatalával kapcsolatban vagy a feldolgozásban.

pexels-jeshootscom-576831.jpg

Csomóné Lindmayer Katalin
2020. december 09.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr2016324980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2020.12.10. 11:53:33

Ehhez hozzá kell tenni, hogy az abortusz: magzatgyilkosság, azaz emberölés, ami államilag támogatott kivégzése egy állampolgárnak, rendes bírósági ítélet és tiltakozási, fellebbezési lehetőség nélkül. Amiről a terhes nő dönt, aki bárki lehet, jogilag képzetlen személy, aki nem dolgozik a bírói ítélőszéken az "igazságszolgáltatásban". Miközben az állam nem támogatja se a halálos ítéletet, se az eutanáziát, se a hagyományos öngyilkosságot bármilyen okból, ahogy a halálos párbajozásokat sem engedélyezi, mint a régi szép időkben, amikor a polgárok sokkal szabadabban gyilkolászhatták egymást.
Az abortusszal meggyilkolt emberek hulláit névtelenül égetik el a kórházak (haláltáborok) kemencéiben, nevük, sírjuk nincs, joguk semmi. Még szobrokat sem állítanak a köztereken az ismeretlen magzatnak vagy utcát sem neveznek róluk és nincs ünnepi megemlékezés a holokausztjukról minden évben. És ez már nagyon régóta fennálló, globális gyakorlat. A fogamzásgátlás nem lenne gyilkosság, de azt meg nem támogatják úgy, mint a magzatgyilkosságot, valami okból.

Ha megnézzük a másik oldalról a dolgot: a túlvilágról szemlélve az eseményeket, azt látjuk, hogy az ide reinkarnálódni próbáló lelkek nem valami boldogok attól, hogy a leendő szülőjük lemészároltatja őket egy orvossal. Senki sem élvezi, ha egy kisollóval élve, érzéstelenítés nélkül feldarabolják a testét a méhben, kezét, lábát, fejét levágják és kiskanállal kikaparják a véres hulláját a kukába. 10-20-50-100 ilyen magzati kínhalál elszenvedése után a lelkek már borzasztóan gyűlölik a földi világot, az összes embert, az egész teremtést, meg az isteneket is, akik ilyen ügyesen kitalálták ezt az egészet és alig várják, hogy milliárd átok szétszórása után kegyetlen bosszút állhassanak kb. mindenkin, elpusztítva az egész világot. Most sok milliárd legyilkolt ember lelkének dühéről, haragjáról beszélek, ami nem semmi, nem múlik el nyomtalanul, hanem folyamatosan mérgezi a lelki köztudatot és meghatározza annak közhangulatát (ami borzalmasan rossz és egyre rosszabb lesz).
És a legmókásabb az egész iszonyatban az, hogy a gyilkosságokat orvosoknak kell végrehajtaniuk, akik az élet megóvására és védelmére esküdtek fel, nem a hóhér munkára, majd ezt arcul kell köpniük a munkájuk során. Aztán mikor meghalnak, a túlvilágon ott várják őket az áldozataik és alig várják már, hogy jól megkínozhassák és szétszadizhassák őket bosszúból.
Na, ilyen szép világot sikerült összeügyeskednünk, nagy munkával. Ha nem tetszik, lehet panaszkodni... senkinek, mert senkit sem érdekel érdemben a dolog.

Berger Csaba 2020.12.10. 14:10:22

1205 Budapest, Vas Gereben utca.

https://www.google.hu/maps/place/Budapest,+Hossz%C3%BA+u.,+1205/@47.443742,19.1115195,3a,90y,292.73h,84t/data=!3m6!1e1!3m4!1secv3BRVLE9szN5VJ4YUJrQ!2e0!7i16384!8i8192!4m5!3m4!1s0x4741c2b644c59e1d:0xb12aadcefd34ac2e!8m2!3d47.4443669!4d19.1109406

Itt vegetálnak azok, akiket a szülők bátran vállaltak, de utána mégis lemondtak róluk.
Ez csak egy plusz információ...

midnight coder 2020.12.10. 14:10:52

@steery: A magzat akkor ember, ha megszületik. Ahogy a tojás sem csirke. Azon el lehet filózni, hogy honnan számít embernek, de ezt talán mégis inkább a dokikra hagynám, és nem egy bronzkori mesekönyv alapján próbálnám eldönteni. A dokik elvben az idegrendszer kifejlődése elõtt abortálnak csak. De simán lehetne ezt a küszöb dátumot elõrébb is hozni valamivel.

Másrészt, az evolúció úgy működik, hogy van a kombináció/mutáció ami különféle tervrajzokat produkál, amibõl különféle egyedek jönnek létre, és van a szelekció ami az életképtelen egyedeket megakadályozza abban, hogy továbbadják a génjeiket - általában a szerencsétlen egyed halálával. Ez az emberiségnél egész "szépen" működött az elmúlt 100 évig, amikor a dokik elkezdtek Istent játszani, és kiiktatták a szelekció nagy részét. Ma már nem minden 10 gyerekbõl éli meg 2 a felnõttkort, hanem jó eséllyel mind.

Ennek aztán két következménye van: az egyik a népességrobbanás, a másik pedig, hogy a populáció egyre betegesebb lesz. Mert a szar génnel is felnõ a gyerek, és jó eséllyel tovább is adja azt, a jó eséllyel szintén szar gént párjával együtt - az eredmény pedig jó eséllyel egy még betegesebb nyomorult gyerek. Aki azért odáig csak eljut, hogy továbbadja a génjeit. A végeredmény pedig egy korcs emberiség.

Hitler bácsi sok csúnyaságot csinált - bár közel sem annyit, mint Pl. a kommunisták - de Pl. harcolt a dohányzás ellen is. Mégsem jut eszébe senkinek a dohányzás ellen küzdõ dokikat lenácizni.

Az emberiség pedig elõbb-utóbb válaszút elé áll majd: vagy magzatként - esetleg pár sejtből álló korában - selejtezi a rossz tervrajzot, vagy megvárja amíg felnõ és a hagyományos taigetosz módszer fog döntetni a gyerek sorsáról. Vagy a harmadik lehetőség, hogy a gyerek már születésekor kiborg lesz, mert több vasat kell beleépíteni hogy egyáltalán életben maradjon, mint a Terminátorba.

arthurthedent 2020.12.10. 14:10:56

@steery: "Senki sem élvezi, ha egy kisollóval élve, érzéstelenítés nélkül feldarabolják a testét a méhben, kezét, lábát, fejét levágják és kiskanállal kikaparják a véres hulláját a kukába."

Nem évezik, főleg, hogy nincs működőképes idegrendszerük, amivel éreznék.

"Aztán mikor meghalnak, a túlvilágon ott várják őket az áldozataik és alig várják már, hogy jól megkínozhassák és szétszadizhassák őket bosszúból."

Már úgy gondolod, hogy a gyilkosok és az áldozatok is ugyanoda kerülnek. Nem tűnik túl igazságosnak...

Billy Hill 2020.12.10. 15:31:29

@midnight coder: "A dokik elkezdtek Istent játszani, és kiiktatták a szelekció nagy részét. Ma már nem minden 10 gyerekbõl éli meg 2 a felnõttkort, hanem jó eséllyel mind." - Elsődlegesen nem a dokik, hanem a szülők, akik nem átallták a beteg gyereket elvinni a dokihoz, hogy ugyan legyen már szíves nem meghalni hagyni. Tőlük meg természetellenes lett volna elvárni azt, hogy ne próbálják megmenteni az utódaikat. (Nem vagyok orvos, de úgy gondolom, így teljes a kép. Törvényszerű volt az irány, hogy ahol lehetőség van, ott meg is próbálnak élni vele.)

Sadist 2020.12.11. 19:43:25

@midnight coder: Tök értelmes csávó vagy meg jó hozzászólásokat szoktál írni, de az abortuszkérdésben még mindig teljes tévúton jársz. A megtermékenyített petesejt már ember a szó biológiai értelmében (teljesen egyedi, Homo Sapiens-re jellemző DNS-el rendelkezik). Hogy filozófiai és jogi értelemben mikortól számít embernek, arról lehet vitázni, de az egyetlen konzisztens határ az ember és nem ember között a megtermékenyítés pillanata.

Sadist 2020.12.11. 20:05:24

@steery: "És a legmókásabb az egész iszonyatban az, hogy a gyilkosságokat orvosoknak kell végrehajtaniuk, akik az élet megóvására és védelmére esküdtek fel, nem a hóhér munkára, majd ezt arcul kell köpniük a munkájuk során."

Nem kell, az orvosok bármikor megtagadhatják a művi terhességmegszakítás elvégzését lelkiismereti okokra hivatkozva. Magyarországon legalábbis mindenképp.
A hippokratészi eskü expliciten tiltja a magzatelhajtást, de a magyar orvosi esküben már nem szerepel, pedig 90%-ban a hippokratészi esküre épül.
süti beállítások módosítása