Az élet eleje és vége - átlépés a Kapun
2016. március 30. írta: CsLKati

Az élet eleje és vége - átlépés a Kapun

Mik azok, amik számomra ismerősek az Élet elején és végén?

A látható és láthatatlan csapdák, az Élet elé gördülő akadályok.

A várandósság elején szembenézhetünk a kérdéssel, hogy az anya alanyi jogon választja-e az abortuszt, avagy sem. Ha ezen a 12 héten a gyermek átjutott, ott vannak a tudomány által felállított "pontos" genetikai megmondók, amikre alapozva lehet választani a gyermek életének megszüntetését. (a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően ezek választható és elutasítható vizsgálatok)

Ha ezen is sikeresen túljut, megszülethet erre a világra - akár úgy, hogy választhatják helyette, hogy mikor kell világra jönnie, akár úgy, hogy magától érkezik a titokzatos időben.

És most jön a kevésbé látványos, de legalább ennyire erős, mély és egész életet meghatározó fájdalom:
születése után az édesanyja testére szeretne kerülni. Hasból hasra! Azt reméli, hogy ide érkezik, itt tudja azokat az élettani folyamatokat mutatni, amik az egész-ségéhez, a testi, lelki, szellemi fejlődéséhez szükségesek. Kevés gyermeknek adatik ez meg! Majd pedig idegen emberek érintik a testét, és várakoztatják, hogy megfigyeljék egy teljesen nem természetes közegben, nem természetes viselkedését, amiből természetes egészségére kívánnak következtetni. Stresszhelyzetben van és egyedül. Külön van a családjától, szeretteitől.

Vagy teheti ezt a családja körében, közösségben, szeretetben, megfelelő szaksegítséggel támogatva.

Most nézzük a végét.

Ha az ember élete vége felé közeledik, elmehet akár hirtelen, nem vártan, vagy rövidebb-hosszabb betegség után. Megkaphatja a kezeléseket, vagy akár el is utasíthatja ezeket. 

Gépekre köthetik, hátha éppen akkor fogja valaki felfedezni a nyavalyájára a gyógymódot, vagy így lesz neki jobb. Nem nagyon van beleszólási joga. Idegen emberek érintik a testét, és várakoztatják, hogy megfigyeljék egy teljesen nem természetes közegben, nem természetes viselkedését, amiből természetes egészségére kívánnak következtetni. Stresszhelyzetben van és egyedül. Külön van a családjától, szeretteitől.

Vagy teheti ezt a családja körében, közösségben, szeretetben, megfelelő szaksegítséggel támogatva.

Melyiket választod? Melyikhez keresel és találsz támogatókat, segítőket? Miben támogatod az Érkezőt és az Elmenőt?

Csomóné Lindmayer Katalin
2016. március 29. Húsvét utáni merengések

menny-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr227187025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása