Szemüvegesek szülhetnek természetes úton?
2020. december 08. írta: CsLKati

Szemüvegesek szülhetnek természetes úton?

Időnként felmerül a kérdés, rövidlátók szülhetnek természetes úton?
Rövid válasz: Igen!
pexels-photo-1925630.jpeg
Bővebben
:
A magas dioptriájú szemek legnagyobb ellensége az ütés, rázkódás.
A pezsgős dugó, a gumipók, a labdák megüthetik a szemgolyót és ennek hatására kiszakadhat a retina. Ez persze nem csak nagy dioptriáknál fordulhat elő, hanem bárkinél, úgyhogy vigyázzunk arra, hogy elkerüljük az ilyen baleseteket.
A nagyfokú rövidlátóknál a kóros üvegtesti tapadások okozhatnak szakadásokat, és mivel a szemgolyó nagy, az üvegtest nem tudja belülről eléggé megtámasztani a szöveteket.
A szülés azonban nem veszélyeztető helyzet! Ott az erőlködés hatására legfeljebb néhány kis kötőhártya ér megpattan de a retina NEM károsodik a szüléstől.
Sajnos a szülészek, védőnők körében még ma is gyakran hallani ilyen ijesztgetéseket, sokakat megoperálnak császármetszéssel emiatt, szakmailag teljesen megalapozatlanul, egy olyan félelem miatt aminek nincs alapja.
Csomóné Lindmayer Katalin
2020. december 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr7516324350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása