Lehet, hogy te is rettegsz az következő otthonlevős hetektől, mert nincs közös nyelvetek a gyerekekkel?

Mint azt már az egész ország tudja, az elkövetkező hetekben újra leginkább az otthonainkban fogjuk tölteni az időnk nagy részét. Újra egy légtérben zajlik a tanulás, a munkavégzés, a háztartás és a pihenés, kikapcsolódás. Biztos, hogy az eddigi tapasztalataid alapján, a régi sémák mentén menni fog?

Az eddigi tapasztalataid alapján a homeoffice és homeschooling csatározások terepe, és folyamatos feszültség, elvárások teljesítése az iskola felé, a gyerekek felé, a munkahely felé. Folyamatos bizonytalanság.

This Pandemic Is Not Homeschooling's Moment – AIER

Biztos vagyok benne, hogy ha lehetőséged nyílna rá, olyan megoldást választanál, ami a lehető legkevesebb súrlódással és a legtöbb örömmel, kisimultsággal, biztonsággal jár. Az életed többet ér a folyamatos csatározásnál.

És akkor most fordítsunk a helyzeten. Mi lenne akkor, ha nem elszenvedője lennél a körülményeknek, hanem te tudnál alakítani rajtuk úgy, hogy pozitív változást idézz elő?

Logikus, hogy ha te jól vagy, kipihenten és mosolyogva vagy jelen, akkor az hatalmas biztonságot ad neked és a családodnak. Ha megérted, hogy mi a gyermeked valódi mondanivalója, tudsz rá megfelelően válaszolni, ha a gyermeked megérti amit mondasz, tud rá megfelelően reagálni.

Képzeld el, hogy mindez még az előtt megtörténik, hogy kiabálni kezdesz, vagy neki hisztiznie kellene.

A gyermekeid a szüleiktől nyernek erőt. Te vagy a szülője. Ha nem látja az erődet, nem fog tudni ő sem beletenni a saját erejéből. 

Ha nem tudnak ebbe a szülői szupererőbe kapaszkodni, nem látják anyát boldognak, hogyan tudnának tenni érted?

De mi történik akkor, ha te is olyan fontos megoldásokra fókuszálsz, mint a saját biztonságérzeted?

Te vagy a családban az egyetlen anya, aki olyat tud adni nekik, mint senki más, erre egyedül csak te vagy képes - ez a te szupererőd! Óriási hatást tudsz gyakorolni az egész családod életére.

Ha eltűnik a biztonság, akár bele is halhatsz. Ha nem érzed az odafigyelést, a megértettséget, akár depresszióba is eshetsz. Ha folyamatosan csak a megfelelésre kell fókuszálni, állandó stresszben élsz, kimerülsz és ez hosszan tartó egészségkárosodáshoz vezethet.

How to work from home | VCU Health

Ha viszont az életed és a boldogságod forog kockán, miért nem a legjobbat teszed bele?
Miért elégszel meg a régi, nem működő és idegőrlő mintákkal?
Miért hiszed el, hogy csak ennyit érsz, csak ennyire vagy képes?

Az egész családod a szíve mélyén felnéz rád: sokkal többre becsülnek téged, mint amennyire ez látszik, sokkal többet szeretnének beletenni, ha tudnák hogyan és mibe.

Találjátok meg végre a saját családi nyelveteket, amiben egymás valódi igényeire adtok választ!

How Virgin Media is helping with homeschooling | Virgin

Azzal, hogy megtaláljátok egymás mélyben rejlő üzeneteit, két legyet ütsz egy csapásra: komolyabban fognak venni a gyermekeid, és komolyabban fogod venni saját magad. Tervezhetőbbé és kiszámíthatóbbá válik az életetek.

Ha túl alacsonyra értékeled magad, nem a valódi igényeidet fejezed ki, azzal valójában nem szolgálsz, hanem kárt okozol

Mutasd meg önmagadnak, a párodnak, a gyermekednek, hogy benned meg lehet bízni!

Segítek neked abban, hogy  büszkének, felszabadultnak érezhesd magad, eljuthass egy olyan állapotba, ahol jut magadra is bőséggel idő, és nem kell aggódnod a gyermeked viselkedése miatt - helyette azt érezheted teljesen jogosan és bizalommal, hogy tiéd az egyik legjobb gyerek a világon.

Együtt sikerülni fog!