Vörös riasztás a babakocsiban
2023. július 10. írta: CsLKati

Vörös riasztás a babakocsiban

Nagyon meleg van. És még hőségriadó is.

Az évszaknak megfelelően, hiszen nyár van.

Valahogy túlélték az előző generációk is, és ez a feladat vár most ránk itt a 21. sz. küszöbén éppen túl. Így, hogy többnapos vörös riasztást adtak ki a hőség miatt. 

Mégis mivel tudjuk megkönnyíteni a saját magunk és környezetünk nyári túlélését?

  1. Igyatok! Vizet, szobahőmérsékletűt, de semmi esetre sem jegeset. Nem a torkodat féltem, hanem az emésztőrendszeredet és a szervezet egészét, ami így nem tud rendesen hőt cserélni, ha le van sokkolódva. Étteremben külön szólni kell, hogy nem jeget kérsz, hanem inni szeretnél. Adjanak egy kancsó csapvizet is a jég mellé. Ha már unod az üres vizet, tegyél bele citromkarikát, mentalevelet, gyömbérdarabkákat, gyümölcsdarabokat, stb cukor nélkül.
  2. Itassatok magatok körül! Embert, állatot, növényt! Vízzel! Tegyél ki itatót madaraknak, rovaroknak.
  3. Sózzatok - a só segít visszanyerni a szervezetnek a párolgással, izzadással járó sóveszteséget, helyreállítja az elektrolit-háztartást, és ásványi anyagokat is pótol. Sót a vízbe, teába is!
  4. Várandós anya ne azon meditáljon, hogy vajon ettől be fog-e vizesedni a lába, és mit fog szólni a..., hanem igyál te is. A testednek szüksége van a vízre, készít belőle vért, ami szállítja a babának a tápanyagot és el tőle a salakanyagot, meg persze a magzatvízhez is szükséges, és ahhoz, hogy te magad is jól legyél, mert a babád akkor lesz jól, ha te jól vagy!
  5. Szoptatott babáknak elegendő az anyatej, ami ilyenkor kellően felhígul, és sokkal több vizet tartalmaz, mint kevésbé meleg napokon. Higgy magadban és a természetben. Ehhez arra van szükség, hogy a kisbaba akár 100x is mellre kerülhessen - tehát mennyiségi és időkorlát nélkül férhessen hozzá a táplálék- és folyadékforráshoz, amit az anyamell.
  6. A kisbaba lehet, hogy azért sírdogál és kéredzkedik mellre, mert
    • szomjas, és még a tejtermelésnek utol kell érnie az új keresletet. Adj időt magatoknak, teljesen rendben van! Baba egész nap cicin lóghat, majd megoldódik pár nap alatt.
    • melege van. Törölgesd át nedves textilpelenkával, kerüld a tűző napot, inkább árnyékban legyen, elég neki egy pelenka és body-
  7. Autóban várakozás esetén a legcélszerűbb kinyitni az ÖSSZES ajtót és ablakot, ha egyben van, akkor a csomagtartót is, de legalább az ablakot, és árnyékban legyetek.
  8. Gyereket, állatot SOHA nem hagyunk felügyelet nélkül, felhúzott ablakokkal az autóban. Ha ilyet látsz, keresd meg az autó gazdáját, szólj a gyerekeknek, hogy nyissák ki az ajtót, ablakot.
  9. Babakocsi ugyanígy felforrósodhat: felejtsd el, hogy pelenkával, kistakaróval leteríted a nap ellen. Befülled, levegőtlen lesz, és iszonyú meleg. Ha olyan a babakocsi, akkor emeld fel a huzatát, hogy tudjon járni a levegő, és csak fölülről legyen árnyékolása.
  10. Akár napjában 100x zuhanyozzál, merülj be a kádba, medencébe, természetes vizekbe. Otthon töltsd fel a kádat, vödröt, lavórt vízzel, és időnként merítsd bele a kezedet-lábadat lehűteni. Vizezd a hajadat, és hagyd megszáradni.
  11. ...ha engem kérdezel, a görögdinnye remek izotóniás ital, ásványi anyag és elektrolit-forrás ;)

+1 titkos praktika: minden pisilés után igyál meg legalább egy fél pohár vizet!

Csomóné Lindmayer Katalin
2023.07.10

20220816_204024_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr5518164086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása