Kinek jó az ultrahang?
2014. szeptember 08. írta: CsLKati

Kinek jó az ultrahang?

Az ultrahang-készülék egy nagyon hasznos eszköz, ha megfelelően használják.

20101028ultrahang.jpg

Mai mottónk: Ha fát ültettél, türelemre van szükség. Nem húzhatod ki naponta a földből, hogy megnézd, mennyit nőtt a gyökere.

A kisbaba az édesanyja méhében várakozik és növekszik, hogy megérkezzen közénk erre a világra.
Nem véletlenül van napokig, hónapokig rejtve. Szüksége van a csendre, a sötétre, hogy épp azok a szervei és érzékei fejlődjenek ki, amik épp akkor és ott fejlődnek.

Szüksége van arra, hogy csöndben legyen, ahol az édesanyja szívritmusát, vérének suhogását, tüdejének légzését, beleinek kutyorgását és hangját hallja. Nem szereti, ha nem odavaló, mesterséges zajokkal, hullámokkal zavarják meg növekedését. Neki minden nap annyi, mint a felnőtt embernek 1-2-5 év.

Az ultrahangkészülék hangja a kisbabának kb. olyan hangos, mintha a metróállomáson épp elmenne melletted a dübörgő szerelvény. A hullámok felmelegítik a vizet a hosszas nézelődés közben.

Az ultrahang vizsgálatnak helye és szerepe van. Ha csak erre használják, korlátozott időben, célzottan a megfelelő szervet, testrészt vizsgálva, pont azt a célt érjük el, amiért létrehozták, kitalálták. Ennyi behatás pont elegendő ahhoz, hogy ne zavarjuk meg túl sokat a baba növekedését, fejlődését.

Próbáld ki mekkora öröm és izgalom, ha nem tudod előre a baba nemét. Micsoda külön világ tárul fel előtted!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr116682149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása