Cukiság vagy bántalmazás?
2015. december 07. írta: CsLKati

Cukiság vagy bántalmazás?

Mi jut eszedbe erről a képről?

hospital.jpg

 

Nézzük meg csupán, tisztán az emberi és gyermeki jogok szempontjából (az ENSZ Gyermek Jogairól szóló Egyezményének rendelkezései)

3. cikk A gyermek legfőbb érdeke
Ha egy felnőttnek dolga van veled, akkor mindig úgy kell cselekednie, ahogy az neked a legjobb.

9. cikk Családhoz való jog
Nem szakíthatnak el a szüleidtől, csak abban az esetben, ha ez a te javadat szolgálja. Például, amikor a szüleid bántalmaznak téged vagy nem gondoskodnak rólad. Amennyiben a szüleid úgy döntenek, hogy különválnak egymástól és neked az egyikükkel kell élned, jogod van ahhoz, hogy könnyen kapcsolatba léphess a másikkal.

19. cikk Védelem az erőszakkal szemben
Senki semmilyen módon nem bánthat téged. A felnőtteknek biztosítaniuk kell azt, hogyha mások ki akarnak használni téged, erőszakot alkalmaznak veled szemben vagy elhanyagolnak, védelemben részesülj.

24. cikk Egészséghez való jog
Jogod van ahhoz, hogy jó egészségnek örvendj. Ez azt jelenti, hogy amikor megbetegszel, megfelelő orvosi kezeléshez és gyógyszerekhez kell jutnod. A felnőtteknek mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg, elsősorban azzal, hogy megfelelően táplálják őket és gondoskodnak róluk.

37. cikk Védelem a kínzástól, a megalázó bánásmódtól
Akkor sincs megengedve senkinek, hogy téged megalázó módon büntessen vagy súlyosan bántalmazzon, ha valami helytelen dolgot cselekszel. Soha nem zárhatnának börtönbe, csak a legvégső esetben; amennyiben börtönbe zárnak, jogod van ahhoz, hogy különös figyelmet fordítsanak rád és ahhoz, hogy a családod rendszeresen látogathasson

Csomóné Lindmayer Katalin
2015. december 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr858145532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása