Köldökzsinórvér blöff és a korai bőrkontaktus VI.
2021. március 23. írta: CsLKati

Köldökzsinórvér blöff és a korai bőrkontaktus VI.

1963-as kutatási eredményeket frissítünk fel - tehát már több, mint fél évszázada tudományosan bizonyított tény!!! nem csak szokásjog és buli miatt volt ez így régen
Születés utáni azonnali köldökelvágás esetén a baba vére 78 ml/kg, késleltetett elvágás esetén (miután a köldökzsinórban a pulzálás megszűnt és a méhlepényből a babához tartozó vér mennyisége átáramlott az újszülött testébe) 126 ml/kg. Majdnem a duplája, elképesztő mennyiségi különbség!
 
72 óra elteltével a vörösvértest mennyisége a vérben azonnali köldökelvágás 31 ml/kg; késleltetett elvágás pedig 49 ml/kg. Több, mint másfélszerese. Elképesztő minőségi különbség!
 
A méhlepényben keringő vér a kisbaba vére, hozzá tartozik, csak azért nem a testén belül tárolja, mert a lepényen keresztül érkezik a friss, oxigéndús vér és jut át anyába a feldolgozásra váró, kisbabából kifelé áramló, elhasznált vér, de ez a mennyiség mindenképpen az övé, szüksége van rá ahhoz, hogy minél jobban tudja venni az akadályokat.
Mielőtt köldökzsinórvér tárolásra adnád a fejed, nézz körül és tájékozódj, majd utána hozz a gyermeked számára, egész életét befolyásoló döntéseket:
56afa2391f00007f00217107.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr3916474608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása