Korababa hol a helyed?
2016. május 14. írta: CsLKati

Korababa hol a helyed?

A koraszülött baba is növekedhet és erősödhet az édesanyja testén. Az itt mért mutatók és fejlődés a természetes viselkedést és normát mutatják.

Ez a kapcsolódás hihetetlenül erőssé teszi a kisbabát, növeli az életben maradás esélyét és lehetőségét.

A bőrkontaktus megerősíti az édesanyát is, aki ugyanígy érezheti, illatolhatja, láthatja, hallhatja és tapinthatja a kisbabáját.

Kölcsönösen érzik egymás legapróbb rezdüléseit is, a bőrkontaktus támogatja a szoptatáshoz, anyatej termeléshez szükséges impulzusokat. Növeli a szülői kompetenciákat és megerősíti kapcsolatukat.

A koraszülött babáknak az édesanya szervezetében termelődő anyatej különleges összetételű, és hihetetlenül fontos anyagokat tartalmaz a korababa részére. Ha az anya elfáradt, szüksége van pihenésre, édesapa is átveheti és a saját testén viselheti ő is gyermekét, ugyanígy a nagy testvérek is.

Ez a test- és bőrkontaktus ugyanígy igaz időre született, érett babákra is. Nagyobb gyerekekre is. Alapvető létszükségletük a szülői jelenlét, ez teszi lehetővé számukra a biztos önállóságot, felnőtté válást, egészséges személyiségfejlődést.

Kérjétek magatoknak, ha szükséges és erősítsétek ebben a korababák, egészséges babák szüleit.

pecsi_pi2.jpg

pecsi_pi3.jpg

pecsi_pic.jpg

(fentebb: korababák a pécsi PIC-en)

korababa.jpg

Csomóné Lindmayer Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr648711156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

josno 2016.05.14. 23:08:47

Én azt nem értem, hogy már annyi helyen ezt hirdetik, kimutatták ezerszer a jótékony hatásait, akkor egy olyan nívós, elismert helyen, mint az I.sz női klinika, mért napi 2x20 percre mehet be (csak) anya és apa?? Bőrkontaktus, szoptatás fel se merült nálunk, pedig 9/9 es apgar értéke volt a babánknak 1600 grammal született, és nem volt semmi komplikáció...mellre sem tehettem, azt mondták gyenge hozzá...(majd néhány nap múlva már másik kórházban ez volt az első és magához képest nagyon ügyesen szopott) Lehet valamit tenni, hogy ott is legyen szemlélet váltás? Mi csak egy hétig voltunk de ez is elég volt..

CsLKati · http://www.lindmayerkatalin.weebly.com 2016.05.14. 23:29:26

@josno: Sajnálom, hogy elválasztottak titeket. Azért dolgozunk (AnyaBaba Mozgalom), hogy ez ne történhessen meg. Sehol. Szívesen megyünk bárhova és tanítjuk, hogy lehet ezt megoldani. Minél több család igényli, annál hamarabb lesz változás.
süti beállítások módosítása