Cuki mikulásruhás babák ...
2018. december 07. írta: CsLKati

Cuki mikulásruhás babák ...

A képen a következők lehetnek: 1 személy, belső térA képen a következők lehetnek: 2 ember, alvó emberek és baba

Erre a képre hívtam fel egy ismerősöm a figyelmem, ami a minap a Karcagi kórház Facebook oldalán jelent meg.

Rengeteg megosztás és lájk született, hogy mennyire kedvesek ezek az alulfizetett nővérkék, akik így kitesznek magukért és kedveskednek az anyukáknak.

A cukizások, a szivecskék, stb reakciók megerősítik azt a tényt, hogy kollektív transzgenerációs traumáról van szó. Ez a trauma a szeparációtól lett. Ettől gondolja a társadalom nagy része, hogy ez a normális, bármennyire is a szeparáció egy patológiás állapot. Amit látunk a bejegyzés alatt az gyakorlatilag ventillálás, bagatelizálás és az önigazolás, mert valójában legbelül kegyetlenül fáj, annak a hangja, hogy már annyira egyek vagyunk - én és a szeparációs trauma, hogy nem látok ki belőle, nem tudom érzékelni. Ehhez kell meggyógyulni, és lehet is.

Jogi, morális és etikai szempontból is minimum elgondolkodtató, hogy idegen emberek más gyermekét jelmezbe öltöztetik és látványosságként mutogatják. A gyerekekre is vonatkozik az adatvédelmi, valamint az egészségügyi törvény, ami kimondja, hogy a gyereknek joga van a folyamatos kapcsolattartásra a szüleivel, beleegyezés nélkül nem lehet a testéhez idegeneknek hozzáérni és nem lehet felvételeket készíteni, sem azokat nyilvánosan közzétenni beleegyezés nélkül.

Ez nem cuki! Ez bántalmazás, mivel a babák szervezetében olyan folyamatokat vált ki a szeparáció=az édesanyától való elválasztás, aminek rövid és hosszú távon is negatív hatásai vannak.

A szülés-születés utáni lelki traumák okai között szerepel az is, hogy a magyar kórházak nagy részében szülést követően az újszülöttet elválasztják az édesanyjától, aki csak bizonyos időközönként kaphatja meg a kisbabáját.

Ez a szeparáció az anya és a gyermek duális egységének megbontását eredményezi. Születéskor a szeretetért, a szerelembe esésért felelős úgynevezett centrális oxitocin hormon szintje rendkívül magas mind az anya, mind pedig az újszülött csecsemő szervezetében. Ha a gyermeket külön szobában helyezik el, így az anya és a kicsi nem lehetnek fizikai közelségben, azaz nem hallják, látják, érzik, tapintják, szagolják egymást, akkor más hormonok veszik át a szerepet, amelyek a kisbabánál erős félelem, az anyánál gyászreakció kialakulását váltják ki. Ez a „saját élet, illetve a közeli hozzátartozó életének veszélye” miatt létrejövő félelemérzés és a kontrollvesztés idézi elő azután a poszttraumás stressz tüneteit. Ilyen tünet lehet például a depresszió is, amelyet sajnos sokszor nem ismernek fel, vagy rosszul, nem a gyökereinél kezelnek.

A jó hír az, hogy ebből lehet gyógyulni.

professional-birth-photography-competition-winners-labor-2018-5ad45a8631596_700.jpg

Ezeknek az alapvető feltételeknek a megvalósulását biztosítja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaira épülő Nemzetközi Szülészeti Kezdeményezés.

Az anyává váláshoz elengedhetetlen, hogy a nő anyaként tarthassa kezében a gyermekét.

Mekkora boldogság lehetett volna, ha ezek a kisbabák az édesanyjukkal lehettek volna ... bízom benne, hogy karácsonyig sem kell várni, hogy az AnyaBaba egység az osztályon megvalósulhasson.

Keressük meg azokat a másfajta lehetőségeket, ahol a mikulásruhásos gesztus úgy valósult meg, hogy tiszteletben tartja a résztvevőket és támogatja az AnyaBaba egységet:

A Mikulás megérkezett a tatabányai PICikhez! 
Tegnap a kengurupulcsik is bevetésre kerültek a tatabányai Szent Borbála Kórház PIC osztályán!
A koraszülöttek világnapjának alkalmából, november 17-én, a Melletted a helyem Egyesület kezdeményezésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a Családok éve program keretében 100 kengurupulóvert ajándékozott az ország koraszülött-osztályainak.
A kengurupulóvereket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át Dr. Nádor Csaba, neonatológus főorvosnak, a Melletted a helyem Egyesület elnökének, amelyeket eljuttattunk az ország koraszülött-osztályaira. A képek a szülők és az osztály dolgozói által engedélyezettek! 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és ülő emberek

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, álló emberek

Kapcsolódó képTexasi kórház koraszülött osztályára ellátogatott a Mikulás www.people.com

Képtalálat a következőre: „newborn santa”

Képtalálat a következőre: „newborn santa”

Képtalálat a következőre: „newborn santa”
Forrás: Mr és Mrs Santa The Denver Post

Csomóné Lindmayer Katalin
2018. december 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr8814453348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gynoemi 2018.12.10. 10:05:02

Mar bocsanat, de a karcagi korhazban az anya dontese, hogy a babaval egy szobaban szeretne e lenni vagy sem! Senki sem koteles a gyereket odaadni. En ott szultem, es mivel rendkivul nehez szulesem volt hosszu vajudas utan, ezert nem bantam, hogy pihenhettem utana par orat, mig a noverkek vigyaztak a kicsimre. A karcagi korhaz bababarat korhaz. Minden anya donthet az arany orarol es a rooming inrol. Aki a rooming int valasztja, a babat csak atoltozni, furdetni viszik el, illetve a vizsgalatokra. En ezzel a reszecel elegedett vagyok a korhazzal es a noverekkel kapcsolatban.
A masik reszevel a bejegyzesnek, ami az adat es szemelyisegvedelmet jelenti, egyetertek. De mi van, ha kertek az anyukaktol engedelyt hozza???? Van errol fogalma az ironak? Felhaboritonak tartom, hogy manapsag mar a legaprobb kis kedveskedesben is mar csak a szalkat keresik az ilyenek, es kepesek felbosziteni a kis cikkukkel, blogjaikkal azokat az embereket, akiknek fogalma sincs a dolog valos hattererol!!!
süti beállítások módosítása