Gyógyulási folyamat vagy gyógyulási krízis? ... avagy miért érezhetjük magunkat rosszul kezelések közben/után?
2020. február 01. írta: CsLKati

Gyógyulási folyamat vagy gyógyulási krízis? ... avagy miért érezhetjük magunkat rosszul kezelések közben/után?

"Nem lehet válság a jövő héten. A naptáram már tele van." -Henry Kissinger

Mi a különbség a gyógyulási krízis és a gyógyulási folyamat között?
Általánosságban a
 kezelések különböző formáinak végrehajtási módja krízisállapotot okozhat a test számára. Igaz lehet ez a természetes eljárások esetében is. A BodyTalk technika végrehajtása azonban soha nem okozhat krízist. (igaz ez egyébként minden másik, általam alkalmazott technika (ThetaHealing, Családállítás) esetében is. Ez tudatos választásom az alkalmazott technikák tekintetében.)

Nézzük ezt meg példákon keresztül:

  • A gyógyulási krízis akkor jelenik meg, amikor - a példa kedvéért - abszolút jó szándéktól vezérelve, a máj tisztítását nem megfelelően végzik. Példánkban a méreganyagokkal teli májat túlzott mértékben stimulálják bizonyos gyógynövények vagy más szerek felhasználásával, és így az kénytelen túl gyorsan megtisztulni. 
    Ebben az esetben sem a máj, sem az őt támogató szervek nem állnak erre készen, és ezért a kliens egy bizonyos ideig eléggé rosszul érzi magát. Olyan tünetek jelentkezhetnek nála, mint az émelygés, hányás, szélsőséges kimerültség, bélirritáció vagy fejfájás. Ez gyógyulási krízis olyan formája, amel elkerülhető lett volna, ha a máj és a belek különböző részeit megfelelő sorrendben kezelik. Ekkor az egész folyamat finoman bontakozna ki, és a test számára elkerülhető a krízis. Az esetek nagy részében a gyógyulási krízis jó eredményt fog hozni, és az ember utána majd jobban érzi magát, de amíg odáig elérkezik, sok és kellemetlen tüneten vergődik át. Általában azt érzi, hogy a dolgok még rosszabbodnak, mielőtt jobbak lesznek. Ez valójában szükségtelen és elkerülhető.
  • Ha változásokat hozunk létre a testben a BodyTalk technika segítségével, akkor a gyógyulási folyamat indul be. Noha egészen különbözik a gyógyulási krízistől, mégis meg kell értenünk, hogy néz ki a gyógyulási folyamat. Tegyük meg ezt újra példákon keresztül:
    • Tegyük fel, hogy csípőízületi gyulladás esetén BodyTalk technikát alkalmazunk. Ennek folyományaként növekszik az izmok, valamint az ízületi tok keringése és idegi ellátása, ami az ízület jobb működését eredményezi. Ezen a ponton valószínű, hogy az ízület fájdalmassá válik, mert többet dolgozik, tovább mozog, és a belső helyreállítása zajlik a szervezet öngyógyító folyamatainak köszönhetően

Ez nem csak elkerülhetetlen, hanem a természetes gyógyulási folyamat része. Ha valaki újra elkezdi használni azt az ízületet, ami már évek óta nem működött megfelelően, természetes érzékenység fog jelentkezni, amikor ismét mozgásba lendül. A gyógyulási folyamat a test bármely olyan részén megtörténhet, ahol változás jött létre. Az ilyen változások miatt sok minden felkavarodhat.

A különbség az, hogy ez a kellemetlenség a gyógyulás egyenes útjának következménye. A gyógyulási krízis esetében a tünet olyannnyira súlyos, hirtelen jelentkező és fokozottan stresszes lehet, hogy az már csökkenti a kezelés hatékonyságát.

  • A BodyTalk-ban a gyógyulási folyamat másik általános példája a krónikus vírus kezelése.
    A kezelés hatására a kliensek gyakran számolnak be megemelkedett testhőről némi fájdalom- és levertségérzet kíséretében. Ez a test számára a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megszabaduljon a vírustól. A vírus az aktív beavatkozás hatására feléled, ami levertséget és fájdalmat okozhat, valamint együtt járhat a testhőmérséklet emelkedésével. Ez az immunrendszer szokásos módszere a vírusok elpusztítására.

Tehát akkor újra: a gyógyulási folyamat teljesen természetes, szemben a gyógyulási krízissel, amelyet olyan (gyógyító célú) beavatkozások váltanak ki, amelyek kényszerítik a szervezet helyreállítását vagy az ideálisnál kevesebb szekvenciát követnek.

Dr. John Veltheim, a BodyTalk technika alapítója alapján összefoglalta
Csomóné Lindmayer Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr8815449492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása