Szül(et)és egy benzinkúton
2016. július 08. írta: CsLKati

Szül(et)és egy benzinkúton

Isten hozta a kisbabát, édesanyjának kívánok sok erőt, kitartást, boldogságot, örömet és támogatókat a természetes, egészséges folyamatai mentén.
Kívánom, hogy a szakdolgozók - így az Országos Mentőszolgálat munkatársai is - megfelelő támogatói lehessenek ennek a folyamatnak. Szülés utáni természetes folyamatok támogatása >>>

A hírt az Országos Mentőszolgálat tette közzé:

"Benzinkúti szülésnél segítettek Bajtársaink

mento_201607.jpgTegnap este fél 7 körül érkezett a bejelentés a zalaegerszegi mentőállomásra, hogy egy nagykapornaki kismamánál az autóban menet közben elfolyt a magzatvíz. Az édesapa a településhez közeli benzinkútnál félre állt, és mire a mentők néhány perc alatt a helyszínre érkeztek, a baba már megszületett. Bajtársaink a kisfiú és az édesanya ellátást elvégezték, majd stabil paraméterekkel a Zala megyei Szent Rafael Kórház Szülészeti Osztályára vitték. A család negyedik gyermeke, Patrik Levente jól van. Az édesanyának és az újszülött kisbabának jó egészséget és az egész családnak sok örömet kívánunk."

Remek, hogy van Mentőszolgálatunk. Minden tiszteletem a szakembereké és munkatársaké, akik nap mint nap teszik a dolgukat, hogy biztonságban érezhessük magunkat, és ha szükségét érezzük, hívhassuk őket segíteni. Kimagaslóan jól végzik a munkájukat és ez dicséretet és megbecsülést érdemel.

Egy kisbaba születése világra szóló pillanat. Csakis az övé, számára egyszeri és megismételhetetlen.
Egy édesanya szülése világra szóló pillanat. Csakis az övé, számára egyedülálló és megismételhetetlen.

Az adott AnyaBaba páros számára a várandósság és a szül(et)és világra szóló pillanat. Csakis az övék, számukra egyedülálló, egyszeri és megismételhetetlen.

A szül(et)ést követően a kisbaba és az édesanya testében olyan élettani folyamatok zajlanak, amik csak akkor képesek kibontakozni, és csak és kizárólag abban az esetben, ha a kisbaba és az édesanya bőrkontaktusban, a baba az édesanya csupasz mellkasán hasával hosszában meztelenül helyezkedik el. Ilyenkor felélednek az újszülöttkori reflexei és ketten együtt átalakítják az édesanya szervezetét a méhen belüli életben tartásról méhen kívüli életben tartásra. A kisbaba így megkapja azt az űrhajó kilövő állomást, ami utána őt az életben kísérni fogja. Ez az alapja az anya-gyermek kapcsolatnak és a gyermek-ember egészséges személyiségfejlődésének.

Ha ez nem történik meg, hiányozni fog. Az alapok sérülnek. Nehezebb és fárasztóbb lesz. Sok munkával, rengeteg energiával pótolható - kisebb-nagyobb sikerrel. Sokszor erre nem kerülhet sor egy egész életen keresztül sem.

Negyedik babáját hozta világra ez az édesanya, akár rémisztő is lehetett számára ez az esemény, ami az eddigiektől eltérően zajlott, a számára biztonságot jelentő kórházi személyzet nélkül. Hogy a kisbabájától el voltak választva a bevett, mindennapi rutin része, így ez a "megszokott" - bár ettől még kevésbé lesz megnyugtató vagy biztonságot adó mozzanat. Attól, hogy norma, még patológia.

Szívesebben látnék olyan képet, ahol a Mentőszolgálat munkatársai az édesanyát erősítik természetes, egészséges folyamatai kibontakozásában, képesek felismerni az újszülött természetes akcióit és képesek az édesanyát ezek mentén adekvát módon támogatni.

További áldást és megfelelő támogatókat, segítséget kívánok az egész családnak, nagy-nagy szeretetben. A Mentőszolgálat munkatársainak pedig olyan továbbképzéseket, ahol ezeket a folyamatokat és támogatásokat magukévá tehetik. Köszönjük munkájukat, áldás rájuk, nekik is :)

Szülés utáni természetes folyamatok támogatása >>>

Tréningek, szülésfeldolgozó alkalmak: szuletesmese@gmail.com  - vagy a honlapon

szules_autoban.jpg

Csomóné Lindmayer Katalin
2016. július 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr948875784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása