Szülésélmény? Születésélmény?
2014. szeptember 03. írta: CsLKati

Szülésélmény? Születésélmény?

A biológiai norma, ami évmilliók óta fenntartja az emberiséget!

childbirth_idoia.jpg

Nem élményekről beszélek, nem gyertyafényről, nem falszínről, hanem az emberiséget fenntartó, alapvető életösztön támogatásáról, a biológiai norma megerősítéséről.

Az AnyaBaba-barát szülészeti ellátás 10 lépése útmutatást, iránymutatást ad. Az alapja az anya és gyermeke elválaszthatatlan egysége, a természetes, egészséges folyamat, ami végigkíséri a várandósságot, szülést, kisgyermekkort. Ennek a folyamatnak a kísérői évszázadok óta a bábák. A folyamat pedig az alapvető biológiai norma, az a folyamat, ami évmilliók óta képes volt fenntartani, megtartani az emberiséget. Minden más patológia, amit tisztelettel kezelünk és megfelelő szakembernek adunk át, hogy vagy visszatérítse a biológiai norma felé, vagy kezelje szaktudásának legjavát adva ugyanolyan tisztelettel és alázattal. 

Ebben a folyamatban a szeparáció patológia. Életveszélyes. És ugyanezeket éljük át ma is, ha el vagyunk szakítva újszülöttként édesanyánktól, vagy anyaként elveszik tőlünk a gyermekünket. Mivel már csaknem a 4. generáció születik úgy, hogy számára ez a patológia volt a normális, transzgenerációs szeparációs traumáról beszélünk, ahol a társadalmunkban a szeparáció vált normává. Ez lett a normális, de attól még patológia! Nem élményekről beszélek, nem gyertyafényről, nem falszínről, hanem az emberiséget fenntartó, alapvető életösztön támogatásáról, a biológiai norma megerősítéséről.

Ezért ezt újra kell tanulni és az anyákat támogatni a természetes, egészséges folyamatokban: https://www.facebook.com/notes/csom%C3%B3n%C3%A9-lindmayer-katalin/a-korai-b%C5%91rkontaktus-%C3%A9s-az-%C3%A9desanya-t%C3%A1mogat%C3%A1sa/10201347687967813 

Egy thaiföldi szegénykórházban, ami anonim szülészetként is működött, 1987-től 1990-ig vizsgálták a szoptatás alakulását 2000 újszülöttnél. 

A szoptatás 1988-ban megugrott: 85%-ról 99%-ra emelkedett.

Annyi történt csupán, hogy a szülészet vezetője, Buranasin, továbbképzésen vett részt a kenguru-módszerről. Majd onnan hazatérve minden szülésnél alkalmazta azt a rooming-in alapjaként.

thai.JPG A kép Michaela Mrowetz Bonding archívumából származik

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr926665845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása