A korai bőrkontaktus és az édesanya támogatása II.
2014. szeptember 06. írta: CsLKati

A korai bőrkontaktus és az édesanya támogatása II.

az igazi szülésélmény

Legyél alfanőstény, aki megmutatja a bizonytalan anyának az utat, ami az emberiség sajátja évszázmilliók óta, ami megtartja és továbbviszi az életet, és az emberi faj túlélését biztosítja!

DE - és ez nagyon fontos!

mindeközben az anyát támogatni kell, folyamatosan jelen lenni, erősíteni őt érintéssel, szemkontaktussal, halk beszéddel, talpának megtámasztásával vagy földre helyezésével, vagy pedig csak csendben, kis távolságban jelen lenni és megerősíteni anyai kompetenciáiban. Attól függően, hogy mire van szüksége és mi az, ami erősíti őt az egészséges folyamat kibontakozásában és végigvitelében. Különösen igaz ez traumatizált anyáknál, császármetszés vagy koraszülés után. 

Az anya kompetenciája az, hogy a gyermekét gondozza és megérinti.
A segítő kompetenciája az, hogy az anyát támogatja.

A gyermek az anyához tartozik - akár egészséges, akár beteg, akár élő, akár halott - az anya a gyermekéhez tartozik. A gyermek a szüleihez tartozik. Minden körülmények között.

1098228_10200561257738735_1791191879_n.jpg

A korai bőrkontaktus és az édesanya támogatása I.

... egy aláírással támogathatod, hogy megvalósulhasson. http://www.gopetition.com/petition/36784.html - itt írd alá!

Összeállította: Csomóné Lindmayer Katalin
2014. május 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr1006674111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása