Koraszülött műszerek - mire számít egy kisbaba?
2016. május 06. írta: CsLKati

Koraszülött műszerek - mire számít egy kisbaba?

Ez a hír futott szembe velem, és láttam, ahogy könnyes szemmel, meghatottan osztogatják meg ismerőseim és kevésbé ismerősök.

Egymilliós adománnyal segítették a koraszülött babák gyógyulását

 

Mérföldkőnek számít a megyei kórház koraszülött részlegének életében az az adomány, amit szerda délelőtt egy sajtótájékoztató keretében adott át az Országos Mosolyért Egyesület. Az  egymilliós támogatásból többek között olyan korszerű diagnosztikai eszközöket vásároltak, amelyek még az egész világon újdonságnak számítanak.  

Érezzük a súlyát, ugye?

Milliós adomány, sajtótájékoztató, világújdonságnak számító eszközök.

Hiszem és vallom, hogy az orvostudomány hihetetlen mértékben fejlődött az elmúlt évtizedekben, és képes sok mindenre magyarázatot adni, és megnevezni dolgokat. Ahhoz, hogy meg tudja nevezni, szükségesek a csúcsszuper diagnosztikai eszközök.

Hol vannak a babák?

Hiszem és vallom, hogy a Teremtőisten évmilliók óta hihetetlen szeretettel és bölcsességgel kíséri a világot. Látom és tapasztalom, hogy az egészséges szülő-gyerek kapcsolat, milyen hihetetlen csodákra képes. Micsoda változások és gyógyulások történnek, ha a kisbaba, korababa együtt lehet a szülőjével, ahogy ez évmilliók óta az élet rendje. Elérhető számára a biztonság, a megszokott érzetek, hangok, illatok, ízek. Elérhető számára az élelem forrása, az anyatej, ami koraszülött baba esetében különösen értékes és összetétele megismételhetetlen. Koraszülött babák szoptatásához segítség >>

Hol vannak a szülők?

A kisbaba akkor tudja az energiáit átcsoportosítani gyógyulására és fejlődésére, ha édesanyja testén pihenhet, vagy minél inkább a közelében van. Itt mutatja azokat a mutatókat, amiket a diagnosztikai műszerek mérni tudhatnak, és ez alapján állíthatják fel a gyógyítás lépéseit. A közben létrejövő csoda pedig bónusz lehet, ha engedjük. Ehhez szükség van az ő közelségükre, egységük minél tökéletesebb megőrzésére. Az elkülönített kisbabák mutatói rosszabbak, esélyeik romlanak és gyógyulási folyamataik lassabbak.

Nyertes-nyertes helyzet ...

Első lépés gyanánt annak is örülnék, ha csak a fele erőforrás (emberi, anyagi, energia, lelki, akarati) átcsoportosul a korababák családközpontú támogatására. A szülőknek biztosítják a Kenguru-módszer lehetőségeit, jelen lehetnek a kisbaba gondozásában, táplálásában és teljes körű ellátásában. Néhány kórházi ellátóhely Magyarországon is létezik már, illetve vannak civil kezdeményezések a koraszülött családok támogatására (Melletted a helyem Egyesület, Koraszülött.com ,  

A szülői kompetencia növelése az ellátói rendszer kompetenciáit is megerősíti. A szakdolgozók elláthatják azokat a szakmai feladatokat, amiért éveken át tanultak. A kisbaba erejét a növekedésre, gyarapodásra, gyógyulásra, fejlődésre fordíthatja, a szülők kibontakoztathatják szülői kompetenciáikat, szülői szerepük gördülékenyebben éled fel.

Mindenki jól jár :)

kc3.jpg

evicka_65_dnu_s_mamouu.JPG

honvedkora2.jpg

honvedkora1.jpgCsomóné Lindmayer Katalin
2016. május 4.

Fényképek: 
http://ilovebreastfeeding.com/wp-content/uploads/2011/10/kc3.jpg
http://babyklokanci.blogspot.hu/2011_11_01_archive.html
http://www.nlcafe.hu/csalad/20160308/koraszulott-baba-szules/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr278692098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása