Önálló mellhez kúszás - küzdelem?
2016. július 17. írta: CsLKati

Önálló mellhez kúszás - küzdelem?

Új életre kelt a bonding videó:

Különböző fórumokon "Az újszülött küzdelme az anyatejért" címet kapta.

KÜZDELEM szó jelentése
Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint KÜZDELEM szó jelentése, értelmezése:
(küz-d-el-em) fn. tt. küzdelmet, harm. szr. ~e.
1) Tulajd. ért. egymásnak ellenszegülő erők azon törekvése, hogy egymást legyőzzék.
2) Átv. ért. az észnek, és érzékiségnek egymással való ütközése. Mindkét értelemben a viszonyos ellenhatásnak tartós, folytonos, és nagyobb állapotát jelenti.

Mit látunk valójában a videón?
Az újszülött természetes, egészséges folyamatait látjuk közvetlenül születése után, illetve az édesanya természetes, egészséges reakcióit.
Mivel nekünk újszülöttként ez nem adatott meg és a legtöbb édesanyának anyaként sem, ezért nehezen tudunk mit kezdeni az itt látottakkal. Az újszülött nem küzd, hanem teszi azt, ami ösztönösen benne van. Szeretik egymást és minden porcikájukkal egymást erősítik és támogatják.

Ha tehetitek, nézzétek minél többen ezt a videót úgy, hogy közben elképzelitek, hogy a kisbaba a Ti kisbabátok, akinek sikerült ezt az utat megtennie. Gyógyító ereje van. Sok erőt hozzá!

A baba közvetlenül születése után kerüljön az édesanya hasára, és semmilyen módon ne válasszák el őket. Semmilyen beavatkozásra, vizsgálatra, méricskélésre ebben a nagyon érzékeny időszakban nincs szükség. Az újszülöttről ne mossák le a magzatmázat és ne öltöztessék, bugyolálják semmibe.

Szülőknek (ezt kérjétek) és szakdolgozóknak segítséget nyújtó 10 lépés. Szívesen segítünk abban, hogy meg tudjon valósulni:

Korai bőrkontaktus támogatása családoknak, szakembereknek

Csomóné Lindmayer Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr1008889426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása