Korababa hol a helyed?

A koraszülött baba is növekedhet és erősödhet az édesanyja testén. Az itt mért mutatók és fejlődés a természetes viselkedést és normát mutatják.

Ez a kapcsolódás hihetetlenül erőssé teszi a kisbabát, növeli az életben maradás esélyét és lehetőségét.

A bőrkontaktus megerősíti az édesanyát is, aki ugyanígy érezheti, illatolhatja, láthatja, hallhatja és tapinthatja a kisbabáját.

Kölcsönösen érzik egymás legapróbb rezdüléseit is, a bőrkontaktus támogatja a szoptatáshoz, anyatej termeléshez szükséges impulzusokat. Növeli a szülői kompetenciákat és megerősíti kapcsolatukat.

A koraszülött babáknak az édesanya szervezetében termelődő anyatej különleges összetételű, és hihetetlenül fontos anyagokat tartalmaz a korababa részére. Ha az anya elfáradt, szüksége van pihenésre, édesapa is átveheti és a saját testén viselheti ő is gyermekét, ugyanígy a nagy testvérek is.

Ez a test- és bőrkontaktus ugyanígy igaz időre született, érett babákra is. Nagyobb gyerekekre is. Alapvető létszükségletük a szülői jelenlét, ez teszi lehetővé számukra a biztos önállóságot, felnőtté válást, egészséges személyiségfejlődést.

Kérjétek magatoknak, ha szükséges és erősítsétek ebben a korababák, egészséges babák szüleit.

pecsi_pi2.jpg

pecsi_pi3.jpg

pecsi_pic.jpg

(fentebb: korababák a pécsi PIC-en)

korababa.jpg

Csomóné Lindmayer Katalin