Fogágygyulladás esetén is lehetséges koraszülés, vetélés elkerüése
2016. május 19. írta: CsLKati

Fogágygyulladás esetén is lehetséges koraszülés, vetélés elkerüése

"A fogágy gyulladása is növelheti  a koraszülés kockázatát, valamint hatással lehet az újszülött súlyára, éppen úgy, mint az alkoholfogyasztás, a dohányzás, valamint a többszöri korábbi vetélés – mondja Dr. Gera István. A Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi tanára szerint tévhit, hogy a magzat a csontszerkezete kialakításához az anya fogaitól vonja el a kalciumot és a foszfátot. A fogromlás mögött sokkal inkább a hormonok miatt megváltozott nyálösszetétel, az új táplálkozási szokások, valamint az immunrendszer gyengülése áll – teszi hozzá Dr. Gera István.

Sok nő az ínyvérzés miatt kímélni kezdi a gyulladt fogínyt, elkerüli a fogkefével a fájó részeket, ezzel azonban csak tetézik a bajt – mondja Dr. Gera István kiemelve, hogy a lepedék további gyulladáshoz vezethet, illetve a szájban lévő szénhidrát bontásakor sav termelődik, ami fogszuvasodáshoz vezet. A fogorvos szerint érdemes olyan fogkrémet választani, ami összehúzza ezeket a gyulladt szöveteket." Semmelweis Egyetem Médiasarok

Mit tudunk még Gera professzor ismertetője mellett a fogágybetegségekről?

Tudj meg többet itt >>>

Mit tehetünk ellene?

A legmodernebb tudomány segítségünkre sietett az ultrahanggal. 

Ismered az ultrahanggal működő fogápoló rendszert? Nincs dörzsölés => nincs ínyvérzés, az ultrahang csökkenti a gyulladást, elpusztítja a baktériumokat, lemossa a lerakódásokat.

A korai felismerésben a PerioSafe teszt lehet útmutató.

Kell ennél több saját magad és családod védelmében?

 

Tudj meg többet itt >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr328729186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása