Kövér (László), Ákos, nők és a szülés
2015. december 16. írta: CsLKati

Kövér (László), Ákos, nők és a szülés

Személy szerint boldog vagyok, hogy végre egy pártkongresszuson, ráadásul az országot kormányzó párt kongresszusán szó esik a szülésről. Örülök, hogy a szülés, mint téma berobbant a köztudatba és régi vágyam is teljesült így. Férfiak apaként, nagyapaként nyilatkoznak.

Biblia

"Nincs Isten" (Zsolt. 14,1)

 "Azt mondja a balgatag az ő szívében: Nincs Isten."

Kövér László

„Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk."

Egy óhajtó mondat egy nagyszülői korba érkező férfi szájából, aki gyermekeit már felnevelte és egy újabb minőségre vágyik. Van benne védelem, szeretet és biztonság, óvás és izgalom, kifejezése annak, hogy mi, mindent meg fogunk teremteni lányainknak, hogy ezt megtehessék. Még akkor is, ha kicsit sután sikerült. Férfi szájból ritkán hallok ilyen érzelmes mondatot.

Egy olyan világban ez a mondat érzelmi viharokat kavar, ahol a nők sokszor egyedül kell, hogy kétszer annyit teljesítsenek, mint a férfiak. Amikor a szülésben megalázzák őket és még gyermekétől is megfosztják, hogy a rendszer azonnal rendelkezhessen felette. Az anyai kompetenciákat és az élettani folyamatokat a sárba tiporva.

Egy olyan világban, amikor az apák felnőtt gyermekeiket látva érzik mennyit vesztettek, amikor nem voltak ott gyermekeik növekedésénél. Amikor látják, hogy most talán az unokáiknak megadhatják azt, amit elvesztettek. Méghozzá oly módon, hogy az anyát támogatják.

Fáj a férfiaknak, fáj a nőknek, fáj a gyerekeknek.

Ákos

"A női princípium beteljesedése az, ha gyerekeket szül és valakihez tartozik, nem pedig az, ha ugyanannyi pénzt keresnek a nők, mint a férfiak."

A nők szívesen tartoznak valakihez. A férfiak is. A nők gyereket szülnek, a férfiak a gyerekeket nemzik. Szép lenne, ha a nők és férfiak gyermekeiket közösen nevelhetnék fel, és a család munkáján, a család fenntartásán közösen vehetnének részt kibontakoztatva mindenki a saját hivatását.

Nők

A fájdalom és a düh, felháborodás, kétségbe esés szavaival találkoztam. Sokszor a szülés, gyermekvállalás nyílt elutasításával, miközben nem ez lett volna az elutasítás igazi tárgya.

Én szeretnék szülni. Szerettem gyermeket várni, megszülni és szoptatni. Szerettem mellette dolgozni, új dolgokat felfedezni és alkotni. Jó lenne, ha ezt könnyen lehetne megvalósítani.

Gyerekek

A gyerekek arra vágynak, hogy a szüleikkel, első időben az édesanyjukkal lehessenek. Minél többet.

Javaslat?

Itt az idő megmutatni Házelnök úrnak, mit gondolnak a nők a szülésről. Mi az, ami fáj nekik. Felkérni, hogy támogassa azokat a magyar nőket, akik szülni szeretnének olyan szülészeti rendszer kialakításával, ami méltó ahhoz, hogy az unokái megszülethessenek, ahol a lányait, menyeit méltósággal és tisztelettel kezelik, az AnyaBaba egységet a végsőkig támogatják a természetes, egészséges, élettani folyamatok mentén.

Mesélj, milyen volt a szülésed? FELMÉRÉS A MAGYAR SZÜLÉSZETEKRŐL

Csomóné Lindmayer Katalin
2015. december 15.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletesmese.blog.hu/api/trackback/id/tr438176304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása